سامانه های حقوقی

پیگیری گذرنامه با کد ملی

مدرک هویتی و شناسایی بین المللی تمام مردم جهان، پاسپورت یا همان گذرنامه می باشد، در واقع افرادی که از کشور خود خارج شده و به کشور دیگری وارد می شوند توسط گذرنامه شناسایی شده، اجازه ورود به کشور به این افراد داده می شود و در نهایت امورات مربوطه نیز از طریق ارائه گذرنامه انجام خواهند شد. بنابراین چنانچه برای خروج از کشور درخواست صدور گذرنامه داده و مراحل ثبت نام را نیز به پایان رسانده اید توصیه می شود نسبت به پیگیری گذرنامه اقدام کرده تا از موقعیت و زمان حدودی دریافت این مدرک هویتی مطلع شوید.

در حال حاضر روش های مختلفی برای پیگیری وضعیت صدور گذرنامه وجود دارد که برخی فعال هستند و برخی به تازگی خدمت رسانی انجام نمی دهند. به دلیل اهمیت دریافت گذرنامه برای افرادی که قصد خروج از کشور دارند و همچنین اطلاع از دلایل طولانی شدن مدت زمان دریافت آن، ما قصد داریم در این مقاله به بررسی روش های مختلف پیگیری گذرنامه و همچنین دلایل احتمالی عدم صدور و یا عدم دریافت به موقع پاسپورت بپردازیم، پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

پیگیری گذرنامه با کد ملی

چنانچه قصد خروج از کشور را داشته باشید اولین مدرکی که به آن نیاز دارید گذرنامه یا همان پاسپورت می باشد، در واقع گذرنامه یک شناسنامه بین المللی است و تنها مدرک هویتی مشترک و قابل قبول برای تمامی کشورهای جهان می باشد.

بدون شک خروج از کشور و ورود به کشورهای دیگر بدون ارائه گذرنامه امکان پذیر نیست، بنابراین اقدام به ثبت نام و تقاضای صدور گذرنامه نباید جزء آخرین اقدامات مسافران باشد زیرا در برخی از موارد بنا به دلایل گوناگون صدور، ارسال و دریافت گذرنامه با مشکل مواجه شده و در نتیجه این مدرک هویتی به موقع به دست افراد نمی رسد.

برای اطلاع از امکانات سایت بیمه رازی بر روی لینک کلیک کنید.

در همین راستا روش های مختلفی برای پیگیری گذرنامه طراحی و فعال شده اند تا افرادی که قصد پیگیری وضعیت صدور گذرنامه را دارند بدون نیاز به مراجعات حضوری نسبت به اطلاع از وضعیت گذرنامه خود اقدام کنند.

به دلیل اینکه گذرنامه یک مدرک هویتی محسوب می شود پیگیری آن نیز مستلزم ارائه کد ملی می باشد، بهتر است بدانیم مدارکی همچون گذرنامه، کارت ملی هوشمند، گواهینامه، کارت پایان خدمت و یا معافیت از خدمت سربازی که مربوط به اشخاص می باشند برای پیگیری وضعیت صدور و ارسال آن ها باید از کد ملی افراد استفاده شود.

برای اطلاع از روش های پیگیری پرونده قضایی بر روی لینک کلیک کنید.

یکی از روش هایی که با استفاده از کد ملی می توان پیگیری وضعیت گذرنامه را به انجام رساند، استفاده از کد دستوری #110* می باشد.

  • با شماره گیری کد دستوری مذکور ابتدا چند گزینه برای شما نمایش داده می شود که باید گزینه “خدمات در دست اقدام” را انتخاب نمایید.
  • سپس در صفحه جدید شماره گزینه “پلیس 10+” را انتخاب و ارسال کنید.
  • در مرحله جدید باید گزینه “مدارک مورد نیاز” را انتخاب کرده و در نهایت با ورود به مرحله بعدی شماره گزینه “گذرنامه” را ارسال نمایید.

برای اطلاع از بخش های سایت بیمه البرز بر روی لینک کلیک کنید.

یکی دیگر از روش های پیگیری وضعیت گذرنامه که بر مبنای درج کد ملی انجام می شود استفاده از برنامه پلیس من است. با نصب برنامه مذکور علاوه بر استفاده از خدمات گذرنامه، موارد دیگری نیز برای عموم مردم قابل دسترس و استفاده می باشند.

معرفی برنامه پیگیری گذرنامه

در قسمت قبلی همین مقاله توضیح دادیم که صدور، ارسال و دریافت گذرنامه در برخی از موارد با مشکل مواجه شده و در نتیجه دریافت پاسپورت با تاخیر انجام می شود. بازه زمانی که به طور معمول بعد از اتمام مراحل ثبت نام گذرنامه، این مدرک هویتی توسط صاحب آن دریافت می شود 14 روز است.

حال چنانچه بیشتر از این زمان دریافت گذرنامه طولانی شود صاحب پاسپورت باید نسبت به پیگیری گذرنامه اقدام کند. یکی از راه های پیگیری وضعیت صدور و ارسال گذرنامه نصب برنامه پلیس من می باشد، برنامه مذکور فقط مختص پیگیری پاسپورت نیست بلکه خدماتی در حوزه پلیس راهور، آگاهی و پیشگیری نیز در اختیار عموم مردم قرار می دهد.

برای اطلاع از خدمات سایت بیمه ملت بر روی لینک کلیک کنید.

به همین منظور چنانچه قصد پیگیری پاسپورت از طریق برنامه پلیس من را دارید ابتدا باید اپلیکیشن آن را نصب کرده، سپس مطابق با تصویر زیر شماره موبایل خود را در قسمت مربوطه درج و بر روی گزینه “ادامه” کلیک نمایید.

استفاده از برنامه پلیس من

در مرحله جدید باید از میان گزینه های موجود، گزینه “گذرنامه” را انتخاب کنید.

پیگیری گذرنامه با برنامه پلیس من

در نهایت مطابق با تصویر زیر بر روی گزینه “استعلام گذرنامه” کلیک کرده و با پرداخت آنلاین مبلغ 5 هزار و 200 تومان از جزئیات گذرنامه خود همچون تاریخ صدور، کد رهگیری مرسوله پستی و… مطلع شوید.

روش های استعلام گذرنامه

برای دریافت فایل برنامه پلیس من بر روی لینک کلیک کنید.

پیگیری گذرنامه از طریق 1100

تاخیر در ارسال و دریافت گذرنامه سبب ایجاد مشغله ذهنی، نگرانی از بابت ایجاد مشکل در روند سفرهای خارجی و بی نظمی در برنامه های زندگی افراد متقاضی دریافت پاسپورت خواهد شد.

به همین دلیل چنانچه مراحل ثبت نام گذرنامه را از طریق مراجعه به دفاتر پلیس 10+ به پایان رسانده اید و حدود دو هفته از آخرین مرحله ثبت نام، زمان سپری شده ولی گذرنامه خود را دریافت نکرده اید، بهتر است قبل از مراجعات حضوری یکی از روش های غیر حضوری پیگیری گذرنامه را انتخاب کرده و از وضعیت صدور و ارسال پاسپورت خود مطلع شوید.

برای اطلاع از امکانات سایت بیمه ما بر روی لینک کلیک کنید.

  • یکی از روش های پیگیری وضعیت پاسپورت استفاده از سامانه پیامکی 1100 می باشد، برای استفاده از خدمات این سامانه ابتدا باید عدد 1 را از طریق شماره موبایلی که به هنگام ثبت نام پاسپورت به ثبت رسانده اید به سر شماره 1100 ارسال کنید.
  • سپس با مشاهده پیامی مبنی بر موافقت با پرداخت هزینه روزانه 150 تومان، عدد 5 را برای اعلام موافقت خود ارسال نمایید.
  • در نهایت نحوه بررسی وضعیت صدور گذرنامه برای شما ارسال خواهد شد.

برای اطلاع از بخش های سایت بیمه کوثر بر روی لینک کلیک کنید.

پیگیری گذرنامه از طریق پیامک

پیگیری گذرنامه از طریق پیامک

بسیاری از افراد که قصد استعلام و بررسی وضعیت امورات مختلف را دارند، استفاده از سامانه های پیامکی را به دیگر روش های موجود ترجیح می دهند. برای پیگیری گذرنامه نیز سامانه پیامکی 1100 اعلام شده که در قسمت قبلی همین مقاله نیز روش استفاده از آن را توضیح دادیم.

بهتر است بدانیم سامانه پیامکی 1100 در حال حاضر غیر فعال می باشد و خدمتی را در اختیار متقاضیان قرار نمی دهد، بنابراین بهتر است از برنامه پلیس من استفاده کرده و در کمترین زمان ممکن نسبت به وضعیت صدور و ارسال پاسپورت خود مطلع شوید.

برای اطلاع از نحوه ورود به سایت بیمه سینا بر روی لینک کلیک کنید.

البته سامانه پیامکی دیگری با سرشماره 1100300 نیز اعلام شده که هزینه ارائه خدمات آن به صورت روزانه 100 تومان در نظر گرفته شده است، چنانچه از طریق این سامانه پیامکی نیز موفق به انجام استعلام نشده اید بهتر است بدون از دست دادن وقت از برنامه پلیس من استفاده کنید.

دلایل نرسیدن گذرنامه

در قسمت های قبلی همین مقاله در مورد روش های پیگیری گذرنامه به منظور اطلاع از وضعیت صدور و ارسال این مدرک هویتی صحبت کردیم. پیگیری وضعیت پاسپورت به دلیل تاخیر در مدت زمان دریافت گذرنامه انجام می شود و این تاخیر نیز به دلیل وجود دلایلی پیش خواهد آمد. به همین منظور حال بهتر است با دلایل ایجاد تاخیر در دریافت گذرنامه بیشتر آشنا شویم:

برگشت مرسوله به اداره پست

گاهی اوقات شرکت ملی پست کشورمان پاسپورت را به موقع به آدرس ثبت شده ارسال می کند ولی به دلیل عدم حضور صاحب پاسپورت و همچنین عدم پاسخگویی شماره تلفن همراه او، مرسوله پستی حاوی گذرنامه توسط نامه رسان به اداره پست شهر برگشت داده می شود.

در این حالت بهتر است ابتدا از برنامه پلیس من کد رهگیری مرسوله پستی را دریافت کرده و سپس با جستجو در سامانه رهگیری اداره پست چنانچه برگشت مرسوله ثبت شده است در اسرع وقت به اداره پست شهر خود مراجعه کنید.

برای اطلاع از خدمات سایت اختبار وکالت بر روی لینک کلیک کنید.

ممنوع الخروجی

افرادی که بنا به دلایل مختلفی همچون بدهی مالی و طرح شکایت بر علیه آنان، عدم اجازه پدر و یا همسر خانم ها و یا دلایل دیگری ممنوع الخروج شده اند به طور کلی پاسپورت برای آنان صادر نخواهد شد.

برای اطلاع از نحوه ورود به سامانه مالکیت معنوی بر روی لینک کلیک کنید.

چنانچه از طریق استعلام و پیگیری وضعیت گذرنامه به صورت غیر حضوری به نتیجه ای نرسیده اید باید در اسرع وقت به دفتر پلیس 10+ که ثبت نام خود را انجام داده اید، مراجعه کنید.

چگونه می توان وضعیت ارسال گذرنامه را مورد استعلام قرار داد؟

برای پیگیری گذرنامه روش های مختلفی وجود دارد که در همین مقاله به آن ها اشاره شده است.

آیا می توانیم به صورت حضوری وضعیت صدور گذرنامه خود را بررسی کنیم؟

بله، برای انجام این کار باید به دفاتر پلیس + 10 مراجعه کنید.

آیا ممکن است گذرنامه به طور کلی برای فردی صادر نشود؟

بله، چنانچه فرد ممنوع الخروج باشد برای او گذرنامه صادر نخواهد شد.

آیا استعلام وضعیت گذرنامه از طریق برنامه پلیس من، هزینه دارد؟

بله، هزینه ای که به صورت آنلاین پرداخت می کنید، مبلغ 5 هزار و 200 تومان خواهد بود.

5/5 - (4 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *