سامانه های تحصیلی

سامانه تراز taraz.org + نحوه ثبت نام در این سامانه

سامانه تراز، یکی از سامانه‌های وزارت آموزش و پرورش کشور برای یکپارچه‌سازی فرآیند آموزش در مدارس، برگزاری آزمون‌های تستی و تشریحی توسط معلمان است. در واقع هدف کلی آن ارائه خدمات آموزشی به دانش آموزان و معلمان مدارس می‌باشد. در سامانه تراز معلم‌ها می‌توانند کلاس‌های خود را به صورت آنلاین یا آفلاین برگزار کنند و دانش آموزان نیز تکالیف خود را در آن بارگذاری و ارسال کنند.

برخی از معلمان یا دانش آموزان ممکن است با نحوه کار در سامانه تراز آشنایی نداشته باشند. به همین دلیل در این مقاله از سامانه رسمی ضمن معرفی سامانه تراز به نحوه ورود و ثبت نام در آن اشاره خواهیم کرد. در ادامه نیز به امکاناتی که این سایت در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد، اشاره می‌کنیم.

معرفی سامانه تراز taraz.org

با توجه به غیرحضوری شدن کلاس‌ها بعد از شیوع ویروس کرونا شرکت‌های زیادی برای برگزاری کلاس‌های غیرحضوری و آنلاین در خانه برای معلمان و دانش آموزان نرم‌افزارها و سامانه‌های زیادی را ایجاد کردند تا بتوانند از این طریق خدمات زیادی را به دانش‌آموزان و معلمان ارائه دهند. یکی از این نرم‌افزارها سامانه تراز به آدرس الکترونیکی taraz.org می‌باشد.

افرادی که به دنبال سامانه سوادآموزی و اطلاعات مربوط به آن هستند می توانند روی لینک کلیک کنند.

سامانه تراز، یک سامانه ی آموزشی بوده که با هدف مدیریت بهتر کلاس‌های آموزشی توسط معلمان به صورت آنلاین و آفلاین ایجاد شده است. به کمک سامانه تراز امکان برگزاری کلاس‌های آموزشی مدارس طی زمان‌بندی مشخصی ایجاد شده است.

در سامانه مذکور، امکان تعیین تکالیف برای دانش آموزان و دریافت آن‌ها و امکان برگزاری کلاس‌ها و آزمون ها به صورت آنلاین و آفلاین وجود دارد.

نحوه ورود به سامانه تراز taraz.org

تمامی کاربران، معلمان، مدیران و دانش آموزان باید در سامانه تراز ثبت نام کنند تا بتوانند از کلیه خدمات آن استفاده کنند. معمولا بعد از ثبت نام در سامانه تراز نام کاربری و کلمه عبور به کاربران توسط سامانه ارائه خواهد شد. لذا کاربران عزیز می‌توانند با استفاده از نام کاربردی که سیستم به آنها داده وارد سامانه شوند، در غیر این صورت امکان ورود به سامانه تراز وجود ندارد.

جهت آشنایی با نحوه ورود به سامانه نجما، مقاله مربوطه را مطالعه فرمایید.

اگر شما قبلا در سامانه تراز ثبت نام کرده باشید می‌توانید به راحتی وارد صفحه کاربری خود شوید. معمولا میزان خدماتی که برای هر کاربر ارائه می‌شود با توجه به نقش آن‌ها در سامانه متفاوت است. حال شما برای ورود به سامانه تراز می‌توانید طبق روش زیر پیش بروید:

  • در مرورگر خود عبارت «سامانه تراز» را جستجو کنید تا وارد سایت اصلی آن شوید.
  • حالا  برای ورود به پنل کاربری خود روی گزینه «ورود به سامانه» کلیک کنید.
نحوه ورود به سامانه تراز
  • در بخش‌های مشخص شده، نام کاربری و رمز عبور خود را درج کنید، سپس روی گزینه «ورود» کلیک کنید.
راهنمای تصویری ورود به سامانه تراز

نحوه ورود به سامانه تراز بسیار آسان است که در بالا آن را برای شما مشخص کردیم. لذا در صورتی که شما کلیه قواعد آن را رعایت کنید به هنگام ورود به سامانه تراز دچار مشکل نخواهید شد. در صورتی که به هنگام ورود به سامانه taraz.org به هر گونه مشکلی برخورد کردید می‌توانید برای رفع آن از کارشناسان سامانه رسمی کمک بگیرید.

راهنمای ثبت نام در سامانه تراز

همان‌گونه که بیان شد شما برای استفاده از خدمات و سایر امکانات سامانه تراز باید در آن ثبت نام کنید. مثلا اگر به عنوان مدیر مدرسه قصد دارید از امکانات سامانه تراز استفاده کنید باید نوع کاربری خود را به هنگام ثبت نام مشخص کرده و بر اساس آن نام‌نویسی کنید.

برای ورود به سامانه سیدا روی آن کلیک کنید.

خوب است بدانید که مراحل اولیه ثبت نام در سامانه taraz.org رایگان است اما در صورتی که شما قصد اشتراک‌گذاری آن با دانش آموزان و معلمان داشته باشید باید طبق تعرفه در نظر گرفته شده هزینه آن را پرداخت کنید. در ادامه راهنمای ثبت نام در سامانه تراز را برای شما مشخص خواهیم کرد:

  • وارد سامانه تراز به آدرس taraz.org شوید.
  • بعد از ورود به صفحه اصلی سایت از منوی بالای سایت روی گزینه «ثبت نام» کلیک کنید.
راهنمای ثبت نام در سامانه تراز
  • حالا فرم مربوط به ثبت نام در سامانه تراز را مشاهده خواهید کرد که کلیه اطلاعات خواسته شده مانند مقطع، شماره موبایل، نام مرکز آموزشی و غیره را باید در آن تکمیل نمایید سپس روی گزینه “ثبت نام” کلیک کنید.
مراحل ثبت نام در سامانه taraz.org

امکانات سامانه تراز taraz.org

همان‌طور که ذکر شد سامانه تراز یکی از پلتفرم‌های آموزشی است که هدف آن ارائه خدمات آموزشی و تدریسی به دانش آموزان و معلمان می‌باشد و خدمات آن با توجه به نقش کاربر، ارائه می‌شود. حال این خدمات می‌تواند بسته به شرایط مدرسه مورد استفاده قرار بگیرند. در ادامه به برخی از خدمات و سایر امکانات سامانه تراز اشاره می‌کنیم:

جهت آشنایی با نحوه ورود و ثبت نام در سامانه سماوات بر روی لینک کلیک کنید.

  • برگزاری کلاس‌های مجازی: امکان برگزاری کلاس‌های آنلاین در سامانه تراز برای دانش آموزان کلیه مقاطع تحصیلی وجود دارد. به طوری که شما در آن می‌توانید کلاس‌های آنلاین خود را در سه بستر بلوباتن، ادوبی کانکت و اسکای روم برگزار کنید.
  • امکان دسترسی‌های مختلف: در سامانه تراز 7 دسترسی مختلف برای کاربران مشخص شده است. به طوری که هر کدام از آن‌ها می‌توانند به عنوان یکی از مدیر مدرسه، معاون آموزشی، معاون اجرایی، مسئول پایه، دبیران، دانش آموزان و اولیاء وارد سامانه شوند.
  • امکان کنترل دانش آموزان: در سامانه تراز کلیه معلمان، والدین و مدیران مدرسه می‌توانند به همه برنامه‌های کلاسی، درسی و انضباطی دانش آموزان دسترسی داشته باشند و آن را دنبال کنند.
  • در نظر گرفتن تکالیف درسی برای دانش آموزان: در سامانه تراز معلم‌ها می‌توانند برای دانش آموزان خود تکالیف درسی در نظر بگیرند. سپس آن‌ها را از طریق همین سامانه ارسال کرده و نتایج آن را از دانش آموزان دریافت کنند. پس از بازدید معلم از این تکالیف بازخورد ایجاد خواهد شد.
  • اجرای آزمون‌های آنلاین: کلیه معلمان می‌توانند بعد از برگزاری کلاس‌های درسی در این سامانه برای دانش آموزان خود آزمون آنلاین برگزار کنند. قالب این آزمون‌ها می‌تواند با نظر معلم متفاوت باشد.
  • امکان ضبط کلاس‌های درسی: کلیه کلاس‌های برگزار شده در سامانه تراز را می‌توان ضبط کرد. تا دانش آموزانی که موفق به شرکت در کلاس‌های درس نشده‌اند آن‌ها را در مواقع دیگری دانلود کرده و مورد استفاده قرار دهند. لذا دانش آموزان نباید نگران کلاس‌های از دست رفته خود باشند.
  • امکان ارائه خدمات آموزشی در دستگاه‌های هوشمند مختلف: یکی از مزیت‌های سامانه taraz.org امکان برگزاری کلاس‌های درسی در دستگاه‌های مختلف می‌باشد. در واقع شما می‌توانید به کمک تبلت، گوشی تلفن همراه، لپ تاپ، کامپیوتر و غیره به این پلتفرم متصل شوید و از امکانات آن استفاده کنید.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سامانه فاینال و کاربرد آن در آموزش مجازی کلیک کنید.

البته امکانات و خدمات دیگری نیز در این سامانه وجود دارند که کارشناسان سامانه رسمی می‌توانند در مورد آن‌ها شما بیشتر راهنمایی کنند. در واقع خدمات و سایر امکانات سامانه مذکور تنها به موارد ذکر شده در بالا محدود نمی‌شود. اشتراک‌گذاری نتایج بین دبیران، دانش آموزان و اولیای آن‌ها، صدور کارنامه‌های آموزشی، حضور و غیاب خودکار و آرشیو و بازبینی کلاس‌ها از جمله این امکانات هستند.

پرداخت هزینه در سامانه تراز آموزشی

تعرفه استفاده از خدمات سامانه taraz.org

کلیه کسانی که از سامانه تراز آموزشی استفاده می‌کنند باید مبلغی را به عنوان هزینه اشتراک به صورت ماهانه یا سالانه به این سامانه پرداخت کنند. این هزینه‌های به صورت حساب های آنلاین صادر می‌شوند و مشتری می‌تواند آن را به روش‌های مختلفی (کارت به کارت، واریز به حساب یا پرداخت آنلاین از طریق درگاه الکترونیکی) پرداخت ‌کند. کاربران عزیز برای پرداخت هزینه سامانه مذکور باید شرایط و ضوابطی را داشته باشند که در زیر به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

جهت کسب اطلاعاتی در رابطه با سامانه ساهت، مقاله مربوطه را مطالعه فرمایید.

  • مسئولیت امنیت اطلاعات مالی مشتری بر عهده این سامانه نیست.
  • این سامانه کلیه خدمات اعلام شده را پس از دریافت هزینه برای کاربران فعال می کند.
  • برای استفاده از خدمات تراز باید مشتری به صورت مکتوب (فرم سفارش، ایمیل، پیام الکترونیک و خرید آنلاین و غیره) درخواست کند. سپس ظرف 24 ساعت صورت حساب آن صادر خواهد شد. لذا بعد از آن تا 10 روز مهلت دارد تا صورت حساب خود را تسویه کند.
  • در صورتی که سامانه تراز، احتمال هرگونه سو استفاده از خدمات، عدم احراز صلاحیت مشتری و دستورالعمل‌های قضایی را متوجه شود، آنگاه می‌تواند هزینه پرداخت شده را به مشتری بازگرداند و آن را از ارائه خدمات خود محروم کند. در واقع این سامانه هیچ‌گونه تعهدی در قبال ارائه خدمات به مشتری بعد از پرداخت هزینه اشتراک نخواهد داد.
  • مشتری در هر زمانی که مایل باشد می‌تواند از خدمات سامانه مذکور انصراف دهد‌ اما هزینه پرداخت شده توسط او بازگردانده نخواهد شد.
  • در صورتی که مشتری برای استفاده از خدمات بیشتر در سامانه taraz.org تمایل داشته باشد، باید درخواست خود را اعلام کند. در این صورت سامانه تراز هزینه‌ای که مشتری برای خدمات فعلی خود پرداخت کرده است را به همراه هزینه استفاده از خدمات جدید را به صورت فاکتور جدیدی به او ارسال خواهد کرد. در واقع سامانه taraz.org هزینه پرداخت شده برای خدمات فعلی و هزینه لازم برای استفاده از خدمات جدید را در قالب یک صورت حساب جدید به مشتری صادر می کند تا پس از دریافت آن‌ها خدمات جدید را برای مشتری فعال کند.
  • اگر مدت زمان اشتراک تمام شود، آنگاه مشتری می‌تواند آن را لغو یا تمدید کند.
  • اگر مشتری هزینه اشتراک خود را در مهلتی که برای آن در نظر گرفته شده است؛ پرداخت نکند یا این که بعد از اتمام اشتراک خود آن را تمدید نکند، به منزله انصراف از خدمات این سامانه می‌باشد. لذا سامانه می‌تواند دسترسی مشتری به خدمات خود را قطع کند یا حساب کاربری او را مسدود کند یا این که می‌تواند خدمات ارائه شده به مشتری را متوقف کند.
  • در صورتی که مشتری عضویت خود را در وب‌ سایت لغو کند، آنگاه دسترسی او به خدمات قطع خواهد شد و حساب کاربری او به صورت کامل تقلیل یا قطع می‌شود. هم‌چنین کلیه اطلاعاتی که توسط مشتری در سامانه تراز ذخیره شده باید به صورت کامل از بین می‌روند. لذا سامانه تراز هیچ‌گونه مسئولیتی در توقف ارائه خدمات، قطع دسترسی‌ یا حذف اطلاعات مشتری نخواهد داشت.
  • معمولا هرگونه تغییری که در مبلغ تعرفه‌های استفاده از خدمات ایجاد شود در بخش‌های مربوط به وب سایت منتشر خواهد شد. بنابراین مشتری‌ها می‌توانند با مراجعه به این بخش از کلیه اطلاعات آن مطلع شوند. به طوری که ایجاد هرگونه تغییرات در مبلغ تعرفه‌های جدید هیچ‌گونه تاثیری روی قراردادهای فعلی مشتری ندارد. بلکه در قراردادهای آتی او لحاظ خواهند شد.

خلاصه مطلب

سامانه تراز، یکی از سامانه‌های آموزشی است که در آن معلمان و دانش آموزان می‌توانند کلاس‌های متنوعی را برگزار کنند. به طوری که امکان برگزاری کلاس‌های آنلاین و آفلاین در آن وجود دارد. هم‌چنین معلمان می‌توانند در این سامانه برای شاگردان خود تکالیف درسی در نظر بگیرند و آن‌ها را به کمک همین سامانه از دانش آموزان خود دریافت کنند. امکان برگزاری آزمون‌های تستی مختلف در قالب‌های متفاوت در این سامانه وجود دارد.

برای آشنایی با سامانه مدرسه هوشمند بر روی لینک کلیک کنید.

البته باید آن‌ها در نظر بگیرند که برای استفاده از خدمات و سایر امکانات سامانه تراز در آن ثبت نام کنند. راهنمای ثبت نام در سامانه تراز را به صورت کامل در بالا بیان کردیم. هم‌چنین به نحوه ورود به سامانه تراز نیز اشاره کردیم. حال اگر شما بعد از مطالعه مقاله بالا به هرگونه مشکلی در خصوص سامانه taraz.org برخورد کردید می‌توانید از کارشناسان سامانه رسمی کمک بگیرید.

سوالات متداول

نحوه ورود به سامانه تراز چگونه است؟

شما برای ورود به سامانه تراز باید به آدرس الکترونیکی taraz.org مراجعه کنید و با در دست داشتن کلمه کاربری و رمز عبور خود وارد آن شوید. برای دریافت کلمه کاربری و رمز عبور خود می‌توانید به مقاله بالا مراجعه کنید.

آیا ثبت نام در سامانه تراز رایگان است؟

بله، کلیه مراحل اولیه ثبت نام در سامانه تراز رایگان است. اما در صورتی که شما بخواهید این سامانه را با دیگران به اشتراک بگذارید باید هزینه آن را طبق تعرفه مشخص شده پرداخت کنید.

آیا به کمک گوشی موبایل می‌توان به سامانه تراز taraz.org متصل شد؟

بله، شما به کمک کلیه دستگاه‌های هوشمند می‌توانید به سامانه taraz.org وارد شوید.

5/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *