سامانه های حقوقی

ابلاغ واقعی چیست؟

در حوزه امورات قضایی، ابلاغ انواع مختلفی دارد که یکی از آن ها، ابلاغ واقعی است. دادگاه برای بررسی یک پرونده قضایی، احضار طرفین پرونده و یا اعلام حکم نهایی، ابلاغیه، اخطاریه، احضاریه و به طور کلی اوراق قضایی صادر می کند. هر یک از ابلاغیه ها با توجه به فرد تحویل گیرنده آن ها، عنوانی متفاوت داشته و حتی در رای دادگاه نیز تاثیر دارند. با توجه به اهمیت اطلاع عموم مردم از انواع ابلاغیه های قضایی، ما قصد داریم در این مقاله به بررسی جوانب مختلف ابلاغ واقعی بپردازیم، پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

ابلاغ واقعی چیست؟

ابلاغ واقعی چیست

در حوزه موضوعات حقوقی، احضاریه، ابلاغیه، اخطاریه، ضمائم و… به طور کلی اوراق قضایی نامیده می شوند. این اوراق قضایی با توجه به فرد تحویل گیرنده آن ها به چند دسته مختلف “ابلاغ” تقسیم می شوند. چنانچه خوانده یعنی مخاطب ابلاغیه، همان فرد گیرنده ابلاغ و امضاء کننده رسید دریافت باشد، ابلاغ واقعی نامیده می شود. چنانچه خوانده و مخاطب ابلاغیه از تحویل اوراق قضایی خوداری کند، مامور ابلاغ این مورد را ثبت کرده و برای انجام این کار بررسی قضایی انجام خواهد شد.

برای اطلاع از مفهوم قرار نهایی بر روی لینک کلیک کنید.

ابلاغ واقعی به سازمان ها و ادارات دولتی

همیشه مخاطب و خوانده پرونده های قضایی، اشخاص حقیقی نیستند، بلکه مواردی نیز وجود دارند که ابلاغیه برای یک اداره، ارگان و سازمان دولتی یا نهادهای وابسته به آن ها صادر می شود. در این مواقع براساس ماده 75 آئین دادرسی مدنی ابلاغ در صورتی واقعی محسوب می شود که مامور ابلاغ، اوراق قضایی را به رئیس یا قائم مقام او تحویل دهد. در غیر این صورت ابلاغ واقعی نبوده و از نوع قانونی محسوب می شود.

برای اطلاع از نحوه ورود به سایت انحصار وراثت اینترنتی بر روی لینک کلیک کنید.

ابلاغ واقعی به شرکت های خصوصی

شرایط ابلاغ واقعی

در نوع دیگری از ابلاغ های واقعی، به بررسی تحویل ابلاغیه به شرکت های خصوصی می پردازیم. براساس ماده 76 آئین دادرسی مدنی چنانچه اوراق قضایی به مدیر، قائم مقام، فرد دارنده حق امضاء و یا مسئول دفتر یک شرکت خصوصی تحویل داده شود، از نوع واقعی محسوب می گردد. در چنین مواقعی امتناع از تحویل ابلاغ و اوراق قضایی از جانب این افراد، پیگرد قانونی داشته و ثبت خواهد شد. در مورد ابلاغ واقعی ذکر چند نکته ضروری است که در ادامه مطلب به آن ها اشاره می کنیم:

  • چنانچه تحویل قانونی ابلاغ در نشانی که برای ابلاغیه درج شده قابل انجام نباشد، ابلاغ باید به آخرین نشانی که در اداره ثبت شرکت ها، درج شده تحویل داده شود.
  • ابلاغیه شرکت های ورشکسته باید به مدیر تصفیه یا اداره امور تصفیه ورشستگی تحویل گردد.
  • برای شرکت های منحل شده نیز اوراق قضایی به آخرین نشانی شرکت که قبل از منحل شدن در اداره ثبت شرکت ها درج شده، تحویل داده خواهند شد.

بنابراین اوراق قضایی در صورتی واقعی محسوب می شوند که به مخاطب قانونی آن ها تحویل داده شده و رسید دریافت گردد.

برای اطلاع از نحوه ثبت لایحه در سامانه ثنا بر روی لینک کلیک کنید.

ابلاغ واقعی به شرکت های ورشکسته شده

در قسمت های قبلی همین مقاله مفهوم ابلاغ واقعی را توضیح دادیم. همچنین نحوه تحویل ابلاغ به ادارات دولتی و شرکت های خصوصی اعم از دایر، ورشکسته و منحل شده را نیز بیان کردیم. بعد از اینکه ورشکستگی یک شرکت به ثبت می رسد، دریافت تمامی اوراق قضایی آن شرکت بر عهده مدیر تصفیه ورشکستگی است. بنابراین چنانچه این افراد از دریافت ابلاغ خودداری کنند، پیگیری قانونی انجام شده و این تخلف ثبت می گردد.

برای اطلاع از نحوه ورود به سامانه ثبت شکایت اینترنتی بر روی لینک کلیک کنید.

ابلاغ واقعی چیست؟

چنانچه خوانده یعنی مخاطب ابلاغیه، همان فرد گیرنده ابلاغ و امضاء کننده رسید دریافت باشد، ابلاغ واقعی نامیده می شود.

آیا ابلاغیه واقعی برای شرکت های خصوصی نیز صادر می شود؟

بله، مخاطب این نوع از ابلاغ علاوه بر اشخاص حقیقی، افراد حقوقی نیز هستند.

آیا خودداری از تحویل ابلاغ های واقعی، تخلف محسوب می شود؟

بله، این مورد تخلف محسوب شده و توسط مامور ابلاغ ثبت می شود.

آیا برای شرکت های ورشکسته نیز ابلاغ های واقعی صادر می شوند؟

بله، تحویل گیرنده این نوع از ابلاغ، مدیر امور تصفیه ورشکستگی است.

5/5 - (4 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *