پیگیری کارت ایثارگری با کد ملی
یکی از جدیدترین اقدامات نیروهای مسلح کشور اجرا سازی طرح کارت ایثار ملی است، بر اساس این طرح تمامی افرادی که به صورت داوطلب، خدمت وظیفه و همچنین پایور در مناطق عملیاتی دوران جنگ تحمیلی به مدت حداقل 45 روز حضور داشته اند، ایثارگر محسوب شده و واجد دریافت کارت ایثار ملی هستند. پیگیری کارت ایثارگری با کد ملی برای افرادی که کارت ایثارگری قدیمی را دارند نیز ضروری بوده و تمامی ایثارگران باید نسبت به ثبت درخواست صدور کارت جدید و پیگیری آن اقدام کنند.
در این میان افرادی که تا به حال پرونده حضور در مناطق عملیاتی دوران جنگ تحمیلی را پیگیری نکرده و نام آنان به عنوان ایثارگر در هیچ یک از نهادهای نظامی کشور به ثبت نرسیده است نیز می توانند بعد از اثبات حضور در مناطق عملیاتی به صورت مستند و با ارائه مدارک معتبر نسبت به ثبت درخواست صدور کارت ایثار ملی اقدام کنند.
با توجه به اهمیت جمع آوری اطلاعات ایثارگران کشورمان در یک سیستم جامع و واحد، همچنین برخورداری ایثارگران و خانواده هایشان از مزایای در نظر گرفته شده، ما قصد داریم در این مقاله به نحوه پیگیری کارت ایثارگری با کد ملی بپردازیم، پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید.
فهرست مطالب
کارت ایثارگری چیست؟
همانطور که می دانیم تعداد بسیاری زیادی از جمعیت کشورمان در دوران جنگ تحمیلی و هشت سال دفاع مقدس برای دفاع از مردم و سرزمین ایران به عنوان نیروهای داوطلب، پایور و یا برای طی کردن دوران خدمت سربازی در مناطق عملیاتی حضور داشته، درصدی از این جمعیت به درجه شهادت نائل آمدند، درصدی به عنوان جانباز به خانه هایشان بازگشتند، عده ای اسیر شده و بسیاری از افراد نیز در سلامت کامل جسمی و روانی به آغوش خانواده های خود بازگشتند.
بر اساس آخرین مصوبه دولت و مراجع مربوطه منظور از ایثارگران تمامی رزمندگان، شهدا، جانبازان، آزاده ها و مفقود الاثران جنگ تحمیلی می باشند که برای دفاع از مردم و سرزمین ما در مناطق عملیاتی حضور داشته و در مقابل دشمن ایستادگی کرده اند.
برای اطلاع از نحوه پیگیری ثبت نام مسکن ملی بر روی لینک کلیک کنید.
همچنین بهتر است بدانیم منظور از پایور، کارکنان ثابت و استخدام شده یک نهاد می باشند. تا چند سال گذشته ارتش و سپاه کشورمان به صورت مجزا کارت های شناسایی به عنوان کارت ایثارگری را به افرادی که جزء ایثارگران محسوب می شدند ارائه می دادند تا از این طریق علاوه بر شناسایی ایثارگران، این افراد و خانواده هایشان از مزایای در نظر گرفته شده استفاده کنند.
طی جدیدترین اقدام نیروهای مسلح طرحی به مرحله اجرا سازی رسیده که بر اساس آن کارت ایثار ملی جدید به صورت یکپارچه به تمامی ایثارگران داوطلب، پایور و همچنین وظیفه که به مدت حداقل 45 روز در مناطق عملیاتی حضور داشته اند، ارائه می شود. بنابراین تفاوتی وجود ندارد که فرد ایثارگر جانباز است یا آزاده یا اینکه در صحت کامل سلامت جسمی و روانی به زندگی خود ادامه می دهد.
برای اطلاع از بخش های سایت ثبت نام سایپا بر روی لینک کلیک کنید.
البته در سایت آجا ارتش ذکر شده که کارت ایثار ملی جدید به خانواده جانبازانی که فوت کرده اند ارائه نخواهد شد. طبق آخرین صحبت فرمانده کل نیروهای مسلح کشور بر اساس این طرح بالغ بر 6 میلیون ایثارگر از نهادهای نظامی مختلف کشور شناسایی خواهند شد، در واقع کارت ایثار ملی برای شناسایی و جمع آوری اطلاعات ایثارگران در یک سیستم جامع و یکپارچه می باشد.
اهمیت پیگیری کارت ایثارگری با کد ملی
همانطور که گفتیم ارائه کارت یا شماره ایثارگری امکان استفاده از مزایای مختلفی را برای ایثارگران و خانواده های آنان فراهم می کند. یکی از مهم ترین مزایای کارت ایثارگری، سهمیه ای است که برای فرزندان ایثارگران در کنکور سراسری اعمال خواهد شد.
بنابراین افرادی که والدین آنان دارای کارت ایثارگری می باشند برای اعمال تاثیر سهمیه ایثارگری در کنکور سراسری باید نسبت به پیگیری کارت ایثارگری با کد ملی اقدام کرده تا از این طریق بتوانند از مزایای این کارت استفاده کنند.
برای اطلاع از امکانات سایت دفتر پیشخوان دولت بر روی لینک کلیک کنید.
البته لازم به ذکر است افراد ایثارگر نیز می توانند از سهمیه ایثارگری برای شرکت در آزمون دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی رزمندگان استفاده کنند ولی برای این کار باید کد رهگیری ایثارگری که مجزا از شماره کارت ایثارگری است را از سایت آجا دریافت نمایند. یکی دیگر از مزایای استفاده از کارت ایثارگری دریافت تخفیف شهریه دانشگاه ها به خصوص دانشگاه آزاد می باشد.
برای اطلاع از خدمات سایت بتاجا بر روی لینک کلیک کنید.
راهنمای استعلام کارت ایثارگران ارتش
در قسمت های قبلی همین مقاله منظور از ایثارگر را توضیح دادیم، همچنین بیان کردیم ارائه شماره یا کارت ایثارگری جهت بهره مندی از مزایایی که برای ایثارگران و خانواده های آنان در نظر گرفته شده است ضروری می باشد.
به همین دلیل ایثارگرانی که کارت قدیمی ایثار را در دست دارند و همچنین افرادی که به تازگی ایثارگری خود را به اثبات رسانده اند باید نسبت به دریافت کارت ایثار ملی اقدام کنند.
برای اطلاع از نحوه ورود به سایت سازمان غذا و دارو بر روی لینک کلیک کنید.
در حال حاضر ثبت نام ایثارگران ارتش و سپاه به صورت مجزا انجام خواهد شد، به همین منظور چنانچه به عنوان ایثارگر ارتش قصد ثبت نام و پیگیری کارت ایثارگری با کد ملی را دارید باید از طریق نشانی اینترنتی aja.ir وارد صفحه اصلی پایگاه اطلاع رسانی ارتش شده و مطابق با تصویر زیر از کادر سمت راست صفحه بر روی گزینه “کارت ایثار ملی” کلیک نمایید.
در مرحله جدید باید تمامی فرم های مربوطه را پرینت گرفته و بعد از تکمیل، آن ها را به همراه مدارکی که در ادامه مطلب ذکر می کنیم به نزدیکترین یگان ارتش در محل سکونت خود تحویل دهید.
مدارک مورد نیاز جهت دریافت کارت ایثار ملی به شرح زیر می باشند:
- فرم های دریافت شده از سایت آجا به صورت تکمیل شده
- کپی صفحه اول و دوم شناسنامه و کارت ملی ایثارگر
- کپی مدارک و کارت شناسایی آخرین یگان خدمت کارکنان وظیفه
- عکس پرسنلی با لباس شخصی و پشت زمینه سفید
برای اطلاع از امکانات سایت پلیس من بر روی لینک کلیک کنید.
نحوه پیگیری کارت ایثارگری سپاه
بدون شک درصد بالایی از جمعیت ایثارگران کشورمان به عنوان نیروهای داوطلب، خدمت وظیفه و یا پایور سپاه در مناطق عملیاتی دوران جنگ تحمیلی حضور داشته اند.
در همین راستا ایثارگران سپاه که در بازه زمانی 1358/6/31 تا 1367/5/29 به مدت حداقل 45 روز در مناطق عملیاتی حضور داشته اند و ایثارگری خود را به صورت مستند به اثبات رسانده اند برای ثبت نام و پیگیری کارت ایثارگری با کد ملی باید به سایت اطلاع رسانی بنیاد شهید و امور ایثارگران مراجعه نمایند.
برای اطلاع از خدمات سایت ایساکو بر روی لینک کلیک کنید.
به همین منظور ابتدا باید نشانی اینترنتی isaar.ir را در مرورگر درج و جستجو نمایید تا صفحه اصلی پایگاه اطلاع رسانی بنیاد شهید و امور ایثارگران برای شما نمایش داده شود، سپس از کادر سمت چپ صفحه بر روی گزینه “خدمات پرکاربرد” کلیک نمایید.
در مرحله جدید باید مطابق با تصویر زیر گزینه “درخواست صدور کارت” را انتخاب کنید.
سپس با ورود به صفحه جدید نام کاربری، کلمه عبور و عبارت امنیتی که در تصویر مشاهده می کنید را در قسمت های مربوطه درج و بر روی گزینه “ورود” کلیک نمایید.
لازم به ذکر است در حال حاضر تمامی مراحل ثبت نام و پیگیری کارت ایثارگری با کد ملی ایثارگران سپاه به صورت غیر حضوری و از طریق سایت بنیاد شهید و امور ایثارگران به انجام خواهند رسید.
برای اطلاع از نحوه ثبت نام در سامانه مشوق بیمه ای بر روی لینک کلیک کنید.
نام کاربری سایت ایثار
در قسمت قبلی همین مقاله که نحوه ثبت درخواست و پیگیری کارت ایثارگری با کد ملی مربوط به ایثارگران سپاه پاسداران را توضیح دادیم، به درج نام کاربری و کلمه عبور اشاره کردیم. سوال مهمی که پیش می آید این است که چگونه می توان این دو مورد را جهت ورود به صفحه ثبت درخواست کارت ایثارگری سپاه دریافت کرد؟
برای اطلاع از بخش های سامانه نما اموال مسروقه بر روی لینک کلیک کنید.
بهتر است بدانیم ایثارگران سپاه برای دریافت نام کاربری و کلمه عبور بخش خدمات الکترونیک سایت بنیاد شهید و امور ایثارگران باید به صورت حضوری به مرکز بنیاد شهید و امور ایثارگران شهر محل سکونت خود مراجعه کرده و از طریق بخش “میز پیشخوان هاتف” نام کاربری و کلمه عبور خود را دریافت کنند.
چگونه می توان مراحل ثبت نام و پیگیری کارت ایثارگری با کد ملی را به انجام رساند؟
ثبت درخواست و پیگیری کارت ایثارگری ارتش و سپاه در دو سایت مجزا انجام می شوند که مراحل آن ها در همین مقاله توضیح داده شده است.
آیا سربازان وظیفه که در دوران جنگ در مناطق عملیاتی حضور داشته اند نیز جزء ایثارگران محسوب می شوند؟
بله، در صورتی که حداقل 45 روز در مناطق عملیاتی دوران جنگ تحمیلی حضور داشته باشند.
آیا ثبت درخواست و پیگیری کارت ایثارگری با کد ملی برای کنکور سراسری فرزندان ایثارگران موثر خواهد بود؟
بله، فرزندان ایثارگرانی که کد ایثارگری آنان در زمان ثبت نام درج و مورد استعلام قرار بگیرد دارای سهمیه در کنکور سراسری می باشند.
آیا برای پیگیری کارت ایثارگری با کد ملی نیروهای ارتش باید به صورت حضوری اقدام کنیم؟
بله، بعد از دریافت و تکمیل فرم های مربوطه از سایت آجا باید به نزدیکترین یگان ارتش در شهر محل سکونت خود مراجعه کنید.