سامانه های حقوقی

پرداخت عوارض گمرکی payment.irica.ir

افرادی که اقدام به واردات کالا به کشور می کنند با موضوع پرداخت عوارض گمرکی مواجه هستند، در واقع ترخیص کالا از تمامی گمرک های کشور مستلزم پرداخت عوارض مربوط به گمرک می باشد. مبلغ عوارض تعلق گرفته به کالاهای وارداتی متفاوت می باشد از این رو مبلغی مشخص جهت پرداخت در نظر گرفته نخواهد شد بلکه شناسه پرداخت در اختیار صاحبان کالا قرار می گیرد تا از طریق شناسه اختصاصی از میزان مبلغ عوارض مطلع شده و نسبت به پرداخت آن اقدام کنند.

در حال حاضر علاوه بر امکان پرداخت حضوری، سامانه پرداخت عوارض مربوط به گمرک های کشور نیز راه اندازی شده تا صاحبان کالاهای وارداتی بدون نیاز به مراجعات حضوری نسبت به پرداخت عوارض تعلق گرفته اقدام نمایند.

به دلیل جدید بودن سامانه مذکور و لزوم پرداخت عوارض برای وارد کنندگان کالا به کشور، ما قصد داریم در این مقاله به بررسی جوانب مختلف سامانه پرداخت عوارض گمرکی بپردازیم، پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

ورود به سامانه پرداخت عوارض گمرکی

سامانه payment.irica.ir

بدون شک تمامی کالاهایی که از راه های قانونی و گمرک های مختلف به کشور وارد می شوند مشمول پرداخت عوارض هستند، در واقع وارد کنندگان کالا به کشور باید مالیات کالاهای وارد شده را به دولت پرداخت کنند. چنانچه صاحبان کالا نسبت به پرداخت عوارض گمرکی اقدام نکنند امکان ترخیص کالا برای آنان فراهم نخواهد شد.

حال سوال مهمی که ایجاد می شود این است که چگونه می توان از مبلغ عوارض تعلق گرفته به کالاهای وارداتی مطلع شد و نسبت به پرداخت آن اقدام کرد؟

برای اطلاع از امکانات سامانه معاملات فصلی بر روی لینک کلیک کنید.

بهتر است بدانیم در حال حاضر به دلیل اجرا سازی طرح پنجره واحد تجارت فرامرزی، علاوه بر امکان پرداخت عوارض به صورت حضوری، سامانه مدیریت متمرکز پرداخت های اینترنتی عوارض دولتی نیز راه اندازی شده تا وارد کنندگان کالا بدون نیاز به مراجعات حضوری از مبلغ عوارض گمرکی تعلق گرفته به کالاهای خود مطلع شده و اگر مبلغ کمتر از 50 میلیون تومان باشد به صورت آنلاین و از طریق همین سامانه نسبت به پرداخت آن اقدام کنند.

لازم به ذکر است امکان کار با سامانه پرداخت عوارض گمرکی نیز مستلزم اطلاع از شناسه پرداخت می باشد، بنابراین وارد کنندگان کالا به کشور با ارائه شناسه پرداخت می توانند نسبت به مبلغ و سپس پرداخت عوارض مربوط به ترخیص کالا از گمرک های کشور اقدام نمایند.

برای اطلاع از بخش های سامانه ثامن بر روی لینک کلیک کنید.

با توجه به توضیحات گفته شده چنانچه قصد ورود به سامانه پرداخت عوارض گمرکی را دارید ابتدا باید نشانی اینترنتی payment.irica.ir را در مرورگر درج و جستجو نمایید تا صفحه اصلی سامانه برای شما نمایش داده شود، سپس مطابق با تصویر زیر از کادر بالایی صفحه گزینه مورد نظر خود را انتخاب کنید.

ورود به سامانه پرداخت عوارض گمرکی

برای اطلاع از نحوه ثبت نام سامانه ثنا بر روی لینک کلیک کنید.

راهنمای پرداخت عوارض گمرکی payment.irica.ir

یکی از راه هایی که دولت نسبت به درآمدزایی و دریافت نوعی مالیات از فعالان حوزه واردات کالا به کشور اقدام می کند، تخصیص عوارض گمرکی به کالاهای وارد شده به کشور می باشد.

بهتر است بدانیم تمامی کالاهایی که از طریق گمرک ها به کشور وارد می شوند مشمول پرداخت عوارض هستند و بدون پرداخت عوارض امکان ترخیص کالا فراهم نخواهد شد.

برای اطلاع از مراحل ثبت مالیات کارتخوان بر روی لینک کلیک کنید.

در قسمت قبلی همین مقاله در مورد یکی از راه های غیر حضوری پرداخت عوارض گمرکی صحبت کردیم، حال بهتر است بدانیم خدمات سامانه مذکور محدود به پرداخت عوارض نبوده و امکانات دیگری از قبیل پیگیری پرداخت های انجام شده، پیگیری شناسه تسهیم و اطلاع از حساب های فعال نیز برای وارد کنندگان کالا به کشور از طریق ورود به سامانه پرداخت عوارض در دسترس می باشد.

البته سوالی که در مورد امکانات سامانه مذکور ایجاد می شود این است که بخش حساب های فعال چه کاربردی دارد؟ بهتر است بدانیم در این بخش تمامی حساب های فعالی که شناسه های پرداخت متعلق به آن ها امکان پرداخت دارند قابل مشاهده می باشند، در واقع فقط شناسه های متعلق به حساب های فعال امکان پرداخت به صورت آنلاین خواهند داشت.

برای اطلاع از خدمات سامانه شاپرک بر روی لینک کلیک کنید.

همچنین لازم به ذکر است استفاده از خدمات و امکانات سامانه نامبرده نیازی به ثبت نام و ایجاد حساب کاربری ندارد، بلکه تمامی خدمات از طریق درج شناسه پرداخت و یا شناسه تسهیم قابل استفاده می باشند.

با توجه به توضیحات گفته شده برای پرداخت عوارض گمرکی باید از طریق نشانی اینترنتی payment.irica.ir وارد صفحه اصلی سامانه شده، ابتدا از کادر بالایی تصویر بر روی گزینه “پرداخت آنلاین” کلیک نمایید، سپس شناسه پرداخت را به همراه عبارت امنیتی که در تصویر مشاهده می کنید در قسمت های مربوطه درج و گزینه “پرداخت” را انتخاب کنید.

مراحل پرداخت عوارض گمرکی

با ورود به مرحله جدید ابتدا باید شناسه پرداخت نمایش داده شده را با شناسه ای که در اختیار دارید مطابقت داده و بعد از مشاهده مبلغ عوارض گمرکی، عبارت امنیتی را در قسمت مربوطه درج و سپس بر روی یکی از درگاه های پرداخت کلیک نمایید.

درگاه پرداخت عوارض گمرکی

در نهایت با انجام مراحل قبلی وارد صفحه پرداخت خواهید شد، حال باید مشخصات کارت بانکی خود را وارد کرده تا پرداخت عوارض به انجام برسد.

برای اطلاع از نحوه پیگیری گذرنامه بر روی لینک کلیک کنید.

نحوه پیگیری پرداخت عوارض گمرکی payment.irica.ir

همانطور که گفتیم یکی از امکانات سامانه پرداخت عوارض متعلق به گمرک های کشور امکان پیگیری پرداخت های انجام شده قبلی می باشد.

بنابراین چنانچه بنا به دلایلی همچون نیاز به اطلاع از جزئیات پرداخت، رخ دادن خطا به هنگام انجام تراکنش و… قصد پیگیری پرداخت را دارید باید از طریق نشانی اینترنتی payment.irica.ir وارد صفحه اصلی سامانه شده و مطابق با تصویر زیر ابتدا از کادر بالایی صفحه بر روی گزینه “پیگیری پرداخت” کلیک نمایید، سپس با درج شناسه پرداخت و عبارت امنیتی که در تصویر مشاهده می کنید در نهایت گزینه “پیگیری پرداخت” را انتخاب نمایید.

پیگیری پرداخت عوارض گمرکی

برای اطلاع از نحوه ورود به سامانه ثبت درخواست صدور سند مالکیت بر روی لینک کلیک کنید.

نحوه پیگیری تسهیم عوارض گمرکی payment.irica.ir

در قسمت های قبلی همین مقاله توضیح دادیم که پرداخت عوارض کالاهای وارد شده به کشور از طریق گمرک ها توسط واردکنندگان یکی از راه های کسب درآمد دولت می باشد، حال بهتر است بدانیم بخشی از این درآمد متعلق به شهرداری ها و دهیاری های کشورمان است.

برای اطلاع از بخش های سامانه جامع امور گمرکی بر روی لینک کلیک کنید.

بر اساس قانون جدید مالیاتی و کسب درآمد پایدار شهرداری ها و دهیاری های کشور، از عوارض پرداخت شده در گمرک ها سهمی حدود 12 در هزار مبلغ عوارض گمرکی برای شهرداری ها و دهیاری ها در نظر گرفته خواهد شد.

این سهم و مبلغ مشخص شده حداکثر تا پانزدهم هر ماه باید به حساب متمرکز وجوه وزارت کشور (سازمان شهرداری ها و دهیاری ها) واریز شوند. بنابراین تمامی کالاهای وارد شده در کشور دارای یک شناسه تسهیم می باشند تا صاحبان کالاها از طریق سامانه پرداخت عوارض امکان مشاهده و پیگیری تسهیم تعلق گرفته به کالاهای خود را داشته باشند.

برای اطلاع از امکانات سامانه شمیم بر روی لینک کلیک کنید.

بنابراین چنانچه شناسه تسهیم را در اختیار داشته و قصد پیگیری جزئیات آن را به صورت آنلاین و غیر حضوری دارید باید به صفحه اصلی سامانه پرداخت عوارض گمرکی وارد شده و مطابق با تصویر زیر ابتدا از کادر بالایی صفحه بر روی گزینه “پیگیری تسهیم” کلیک نمایید، سپس با درج شناسه تسهیم و عبارت امنیتی در قسمت های مربوطه، در نهایت گزینه “پیگیری” را انتخاب کنید.

نحوه پگیری تسهیم عوارض گمرکی

چگونه می توان به سامانه پرداخت عوارض گمرکی وارد شد؟

برای ورود به سامانه مذکور و پرداخت عوارض تعلق گرفته به کالاهای وارداتی از گمرک های کشور باید از نشانی اینترنتی payment.irica.ir استفاده کنید و مطابق با توضیحات گفته شده در همین مقاله پیش بروید.

آیا امکان ترخیص کالا از گمرک های کشور بدون پرداخت کردن عوارض گمرکی فراهم می باشد؟

خیر، چنین امکانی وجود ندارد، بلکه تنها با پرداخت کردن عوارض گمرکی امکان ترخیص کالا برای واردکنندگان فراهم می شود.

برای پرداخت عوارض گمرکی از طریق سامانه مربوطه باید چه مشخصاتی را در اختیار داشته باشیم؟

چنانچه قصد پرداخت غیر حضوری عوارض گمرکی را دارید تنها با ارائه شناسه پرداخت می توانید نسبت به تسویه عوارض گمرکی اقدام نمایید.

آیا می توان از طریق سامانه پرداخت عوارض گمرکی از جزئیات پرداخت های قبلی مطلع شد؟

بله، این امکان در بخش پیگیری پرداخت سامانه مذکور برای وارد کنندگان کالا از طریق گمرک های کشور فراهم شده است.

5/5 - (2 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *