سامانه های تحصیلی

سامانه کارورزی karvarzi.mcls.gov.ir + ورود و ثبت نام در سایت

یکی از دغدغه های دانشجویان و فارغ التحصیلان اکثر رشته های دانشگاهی این است که در محیط دانشگاه و بعد از گذراندن دروس مختلف در کلاس های درس، کارگاه های عملی، آزمایشگاه ها و… به طور حرفه ای کارهای عملی رشته تحصیلی خود را یاد نمی گیرند و نمی توانند بعد از اتمام دوره آموزشی به صورت حرفه ای وارد محیط کار شوند. به همین منظور وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی سامانه ای به نام سامانه کارورزی راه اندازی کرده است.

دانشجویان مشغول به تحصیل و فارغ التحصیلان دانشگاهی می توانند با درج اطلاعات تحصیلی خود در سامانه مذکور، این شانس را داشته باشند که اگر کارفرمایی در محیط کاری خود به کارآموز نیاز داشته باشد، پیشنهاد کارورزی را اعلام کرده و در صورت قبول شرایط توسط طرفین یعنی کارفرما و متقاضی، دوره کارورزی و آشنا شدن با محیط عملی رشته تحصیلی مورد نظر فراهم شود.

حین ثبت درخواست، سامانه شرایط مورد نظر برای کارورز و کارفرما را اعلام می کند و در صورتی که طرفین شرایط را قبول داشته باشند امکان وارد شدن به مراحل بعدی را فراهم می کند. به دلیل اهمیت این موضوع و یادگیری اصول عملی هر رشته در محیط های کاری مرتبط، به هدر نرفتن آموزش های حین تحصیل و ایجاد فرصت شغلی و انگیزه برای دانشجویان و فارغ التحصیلان، ما در این مقاله قصد داریم به بررسی نحوه ثبت نام در سامانه کارورزی بپردازیم، پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

اگر سوالی در رابطه با هر یک از مراحل ثبت نام در سامانه داشتید می توانید با کارشناسان سامانه رسمی تماس حاصل فرمائید یا برای ما کامنت بگذارید تا در اسرع وقت همکاران ما پاسخگوی سوالات شما باشند.

سامانه کارورزی چیست؟

معرفی سامانه کارورزی

وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به منظور ایجاد فرصت یادگیری اصول عملی رشته های دانشگاهی و آشنا شدن با محیط های کاری، سامانه ای را راه اندازی کرده تا از این طریق دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته های دانشگاهی بتوانند اطلاعات تحصیلی خود را در سامانه وارد کرده و از طرفی کارفرمایانی که برای حوزه فعالیت خود به افرادی جهت کارورزی نیاز دارند و این امکان را می توانند در محیط های کاری فراهم کنند در سامانه کارورزی ثبت نام کرده و از این طریق پیشنهادات کارورزی به متقاضیان داده می شود.

بنابراین در صورتی که طرفین یعنی کارفرما و کارورز شرایط یکدیگر را بپذیرند، کارورز وارد محیط آزمایشی کاری می شود. لازم به ذکر است شروع دوره کارورزی در محیط های کاری که از طریق سامانه کارورزی معرفی می شوند به معنای استخدام در رده شغلی مورد نظر نیست، بلکه این شرایط برای آشنایی دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته های دانشگاهی فراهم شده تا خارج از محیط دانشگاهی به طور مستقیم در محیط های کاری مرتبط با رشته خود قرار گرفته و آموزش های عملی را دریافت کنند.

متاسفانه در اکثر رشته های دانشگاهی آموزش های عملی که حین دوره های آموزشی در اختیار دانشجویان قرار داده می شود، مفید واقع نشده و فارغ التحصیلان بعد از اتمام دوره درس خود قادر به فعالیت در محیط های واقعی و عملی حرفه خود نیستند. به همین علت آمار بیکاری افزایش می یابد، جوانان تحصیل کرده انگیزه خود را از دست داده و زمان سپری شده در دانشگاه ها را بیهوده می دانند.

وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با هدف ایجاد شرایطی برای یادگیری عملی موضوعات مرتبط با رشته های دانشگاهی سامانه کارورزی را راه اندازی کرده تا برای دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته های دانشگاهی امکان وارد شدن به محیط های عملی کاری فراهم شود.

برای اطلاع از بخش های سامانه آزمون نظام مهندسی بر روی لینک کلیک کنید.

البته این موضوع به معنای وارد شدن قطعی تمامی متقاضیان به محیط های کاری نیست، زیرا ممکن است تعداد کارفرمایانی که امکان پذیرفتن کارورز را داشته باشند کم بوده و یا اصلا برای تمامی رشته های متقاضی امکان شروع کارورزی وجود نداشته باشند.

همچنین لازم به ذکر است پذیرفته شدن متقاضیان به عنوان کارورز به معنای استخدام در حرفه مورد نظر نیست، بنابراین متقاضیان نباید ادعایی از بابت استخدام در رده شغلی مورد نظر داشته باشند. توصیه می کنیم دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی که در رشته مورد نظر خود از نظر عملی دارای مشکل هستند و نمی توانند به صورت حرفه ای در رده های شغلی مرتبط با رشته تحصیلی خود فعالیت داشته باشند، در سامانه مذکور ثبت نام کرده تا اگر پیشنهاداتی از جانب کارفرمایان جهت پذیرش کارورز بیان شود، متقاضیان مطلع شده و امکان صحبت با کارفرمایان فراهم شود.

ورود به سامانه کارورزی karvarzi.mcls.gov.ir

سامانه کارورزی از جانب وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جهت ایجاد فرصت فعالیت در محیط های کاری و یادگیری آموزش های عملی برای دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی راه اندازی شده است.در حال حاضر در بسیاری از رشته های دانشگاهی امکان یادگیری آموزش های عملی مرتبط با حوزه فعالیت رشته ها فراهم نمی باشد.

در نتیجه فارغ التحصیلان به هنگام ورود به محیط های کاری با مشکل مواجه شده و نمی توانند وظیفه ای که به آنان سپرده می شود را به خوبی انجام دهند، در نتیجه باید ابتدا به عنوان کارورز به محیط های کاری مرتبط با رشته تحصیلی خود وارد شده و آموزشهای عملی لازم را فرا گیرند.

برای اطلاع از نحوه ورود به سامانه امجد جهاد دانشگاهی بر روی لینک کلیک کنید.

در سامانه کارورزی امکان ثبت درخواست متقاضیان کارورزی و همچنین ثبت پیشنهادات کارفرمایان جهت پذیرش کارورز در حوزه فعالیت آنان فراهم می باشد، تا از این طریق متقاضیان و کارفرمایان با یکدیگر آشنا شده و اگر به توافق برسند، دوره کارورزی آغاز شود. همانطور که گفتیم پذیرفته شدن در دوره های کارورزی به معنای استخدام در رده شغلی مورد نظر نیست و اگر این شرط توسط متقاضی پذیرفته شود دوره کارورزی آغاز خواهد شد.

به همین منظور متقاضیان کارورزی و کارفرمایان می توانند درخواست های خود را در سامانه به ثبت برسانند. برای ورود به سامانه کارورزی باید نشانی اینترنتی karvarzi.mcls.gov.ir را در مرورگر درج و جستجو نمایید تا صفحه اصلی سایت برای شما نمایش داده شود، سپس مطابق با تصویر زیر بر روی گزینه “ورود” کلیک نمایید.

ورود به سامانه کارورزی

سپس در مرحله جدید از شما خواسته می شود نام کاربری و رمز عبور خود را درج کرده و گزینه “ورود به پنل کاربری” را انتخاب کنید.

وارد شدن به سامانه karvarzi.mcls.gov.ir

ثبت نام در سامانه کارورزی

همانطور که گفتیم وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در راستای افزایش یادگیری عملی در حوزه فعالیت و محیط های کاری مرتبط با رشته های دانشگاهی، سامانه کارورزی را برای ثبت درخواست دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی راه اندازی کرده است. در سامانه مذکور شرایطی فراهم شده تا دانشجویان و فارغ التحصیلان اطلاعات تحصیلی خود را به ثبت برسانند تا از این طریق از پیشنهادات کارفرمایان برای پذیرش کارورز مطلع شده و در صورت رسیدن به توافق بتوانند دوره کارورزی خود را آغاز نمایند.

لازم به ذکر است پذیرش در دوره کارورزی به معنای استخدام در رده شغلی مورد نظر نیست. به منظور ثبت نام در این سامانه باید نشانی اینترنتی karvarzi.mcls.gov.ir را در مرورگر درج و جستجو نمایید، سپس با وارد شدن به صفحه اصلی سایت گزینه “پیش ثبت نام” را انتخاب کنید.

ثبت نام در سامانه کارورزی

در مرحله جدید باید بر روی گزینه “ثبت نام داوطلب” کلیک کرده تا امکان ثبت نام برای شما فراهم شود.

ثبت نام داوطلب در سامانه کارورزی

سپس باید تمامی موارد بیان شده در متن توافقنامه را مطالعه کرده و در صورتی که با موارد گفته شده موافق هستید گزینه “ادامه فرآیند” را انتخاب نمایید.

پذیرش توافقنامه در سامانه کارورزی

حال مطابق با تصویر زیر باید مشخصات هویتی و شماره تلفن همراه خود را در قسمت های مربوطه وارد کنید.

درج مشخصات در سامانه کارورزی

سپس نام استان، شهرستان، شهر و نام کاربری و رمز عبور دلخواه خود را درج کرده و گزینه “ثبت نام” را انتخاب کنید.

تکمیل اطلاعات در سامانه کارورزی

با وارد شدن به مرحله بعد مطابق با تصویر زیر مشخصاتی که درمورد شما ناقص باشند نمایش داده می شود، بنابراین باید از مرحله یک فرآیند تکمیل مشخصات را آغاز کنید تا به مرحله پنجم یعنی “تایید نهایی” برسید.

تایید نهایی در سامانه کارورزی

ثبت نام بنگاه متقاضی کارورزی در karvarzi.mcls.gov.ir

همانطور که گفتیم سامانه کارورزی که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جهت یادگیری آموزش های عملی برای دانشجویان و فارغ التحصیلان راه اندازی کرده، نیازمند ثبت اطلاعات محیط های شغلی کارفرمایان نیز می باشد، یعنی تا زمانی که کارفرمایان یا همان بنگاه های متقاضی پیشنهادات خود مبنی بر پذیرش کارورزان را در سامانه کارورزی به ثبت نرسانند، امکان آغاز دوره های کارورزی وجود نخواهد داشت.

بنابراین بنگاه های متقاضی نیز می توانند در سامانه پیشنهادات خود را به ثبت برساند، به همین منظور باید نشانی اینترنتی karvarzi.mcls.gov.ir را در مرورگر درج و جستجو نمایید تا صفجه اصلی سایت برای شما نمایش داده شود، سپس مطابق با تصویر زیر بر روی گزینه “پیش ثبت نام” کلیک نمایید.

پیش ثبت نام در سامانه کارورزی

حال باید برای ورود به مرحله درج اطلاعات گزینه “ثبت نام بنگاه” را انتخاب کنید.

ثبت نام بنگاه در سامانه کارورزی

همانطور که در تصویر زیر مشاهده می کنید باید موارد بیان شده در متن توافق نامه را مطالعه کرده، سپس نوع واحد پذیرنده یعنی شخصیت حقوقی یا حقیقی را انتخاب نمایید و در نهات بر روی گزینه “ادامه فرآیند” کلیک کنید.

پذیرش شرایط در سامانه کارورزی

در مرحله جدید از شما خواسته می شود اطلاعات مربوط به نام بنگاه، کد کارگاهی، شماره تماس و… را در قسمت های مربوطه وارد نمایید.

وارد کردن مشخصات کارگاهی در سامانه کارورزی

با انجام مراحل قبلی وارد صفحه ای می شوید که امکان مشاهده درخواست های شما جهت تکمیل شدن فراهم می باشد، به همین منظور باید از ستون سمت راست صفحه گزینه “ثبت نام” و سپس “تکمیل ثبت نام” را انتخاب کنید.

مشاهده درخواست در سامانه کارورزی

در نهایت وارد مرحله ای می شود که مشخص کننده ناقص بودن اطلاعات است که باید از مرحله اول شروع کرده تا به مرحله پنجم یعنی “تایید نهایی” برسید.

تایید مشخصات کارفرما در سامنه کارورزی

برای اطلاع از بخش های سامانه دان دانشگاه آزاد بر روی لینک کلیک کنید.

چگونه می توان به سامانه کارورزی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی وارد شد؟

برای ورود به این سامانه باید نشانی اینترنتی karvarzi.mcls.gov.ir را در مرورگر درج و جستجو نمایید و سپس بقیه مراحل را مطابق با توضیحات بیان شده همین مقاله پیش ببرید.

آیا پذیرش کارورزی در سامانه کارورزی در نهایت منجر به استخدام در رده شغلی مورد نظر می شود؟

خیر، وارد شدن به محیط کار به عنوان کارورز به معنای استخدام در عنوان شغلی مورد نظر نیست.

آیا کارفرمایانی که امکان پذیرش کارورز دارند باید در سامانه کارورزی ثبت نام کنند؟

بله، کارفرمایان می توانند با ثبت مشخصات کارگاهی خود در سامانه مذکور امکان پذیرش کارورزان را فراهم کنند.

آیا ثبت نام دانشجویان و فارغ التحصیلان در سامانه کارورزی هزینه دارد؟

خیر، ثبت نام در این سامانه رایگان انجام می شود.

5/5 - (3 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *