سامانه های مالی و سرمایه

سامانه چکاد چیست؟

بانک مرکزی با راه اندازی و آغاز به کار سامانه چکاد، شرایطی را فراهم کرده تا چک های امن دیجیتال در کمترین زمان ممکن به ثبت رسیده، منتقل و همچنین نقد شوند. براساس قوانین چک های الکترونیک یا دیجیتال، صادر کننده و دریافت کننده نیازی به مبادلات چک های کاغذی ندارند و حتی نقد شدن چک نیز به صورت آنلاین و غیر حضوری انجام می شود. البته ثبت صدور، تایید و نقد شدن چک های الکترونیک مستلزم درج اطلاعات در سیستم چکاد بانک مرکزی است و بدون انجام این کار، چک اعتبار نداشته و قابلیت نقد شدن ندارد.

با توجه به اینکه بسیاری از امورات مالی در کشورمان با صدور چک انجام می شوند، فعال شدن چک های دیجیتال اقدامی در راستای امن شدن معاملات محسوب می شود. به دلیل جدید بودن سامانه چک های امن دیجیتال، ما قصد داریم در این مقاله به بررسی جوانب مختلف سامانه چکاد بپردازیم، پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

سامانه چکاد چیست؟

سامانه چکاد چیست

بانک مرکزی در راستای افزایش سطح امنیت مبادلات چک اقدامات مختلفی را طی چند سال اخیر انجام داده است. برای مثال چک های جدید صیادی که به صورت کاغذی نیز صادر می شوند، مستلزم ثبت در سامانه پیچیک یا همان سامانه های صیاد بانک های مختلف هستند. در جدیدترین اقدام بانک مرکزی، چک های دیجیتال فعال شده و برای همه بانک های کشور نیز قابل استفاده هستند.

براساس قوانین چک های امن دیجیتال، هیچ برگه کاغذی به عنوان چک صادر نمی شود و تمامی مراحل ثبت صدور، تایید، دریافت و نقد شدن چک ها در سامانه چکاد بانک مرکزی انجام خواهند شد. بنابراین چک های دیجیتال نیز مستلزم ثبت اطلاعات در سیستم چکاد هستند، در غیر این صورت فاقد اعتبار بوده و قابلیت نقد شدن ندارند. با صدور چک های الکترونیک میزان احتمال تغییر اطلاعات چک و همچنین جعلی بودن آن به صفر می رسد.

برای اطلاع از نحوه خرید سفته الکترونیکی بر روی لینک کلیک کنید.

نحوه ورود به سامانه چکاد

چکاد سامانه ای یکتا نیست که فقط یک درگاه یا در واقع یک برنامه به خصوص برای ورود به آن وجود داشته باشد. بانک مرکزی امکانی را فراهم کرده تا مشتریان تمامی بانک های کشور با نصب و به روزرسانی همراه بانک ها بتوانند به سیستم چکاد وارد شده و مراحل ثبت صدور، تایید و نقد شدن چک را به انجام برسانند. توجه داشته باشید انواع حساب های بانکی امکان اتصال به سامانه چکاد را ندارند، بلکه متقاضیان باید یک حساب جاری که امکان صدور دسته چک برای آن وجود دارد، داشته باشند.

در سامانه چک امن دیجیتال یا همان چکاد گزینه های مختلفی برای ثبت صدور، تایید و نقد شدن آنلاین چک وجود دارد. نکته مهمی که در این مورد مطرح می شود بروزرسانی همراه بانک های نصب شده برای اضافه شدن سیستم چکاد به منو آن هاست، یعنی چنانچه این گزینه هنوز به همراه بانک شما اضافه نشده، باید برنامه را بروزرسانی کنید.

برای اطلاع از امکانات پیشخوان مجازی بانک مسکن بر روی لینک کلیک کنید.

نحوه کار با سامانه چکاد

نحوه کار با سامانه چکاد

بعد از اینکه مراحل فعال سازی چک های دیجیتال، نصب و بروزرسانی همراه بانک خود را انجام دادید، حال امکان صدور چک الکترونیک برای شما فراهم است. براساس قوانین چک های دیجیتال علاوه بر اینکه فرد صادر کننده باید اطلاعات چک صادر شده را در سیستم چکاد ثبت کند، بلکه دریافت کننده نیز باید به محض دریافت چک آن را در سامانه به تایید برساند.

برای اطلاع از جزئیات انتقال سهام متوفی به ورثه بر روی لینک کلیک کنید.

بعد از تایید دریافت چک، سیستم چکاد به صورت خودکار مبلغ چک را از حساب صادر کننده کسر کرده و در حساب بانک عامل آن شارژ می کند. حال فرد دریافت کننده هر زمان که تمایل داشته باشد می تواند گزینه نقد کردن چک را انتخاب کند تا مبلغ چک از حساب بانک عامل به حساب دریافت کننده منتقل شود. بنابراین توصیه می کنیم به محض دریافت چک دیجیتال مراحل تایید آن را در چکاد به انجام برسانید.

چگونه می توانیم به سامانه چکاد وارد شویم؟

برای ورود به سیستم چکاد باید از همراه بانک خود استفاده کنید.

آیا امکان نقد شدن چک در سیستم چکاد وجود دارد؟

بله، این امکان در سامانه مذکور فراهم است.

آیا دریافت کننده چک دیجیتال نیز باید دریافت چک را در سیستم چکاد به تایید برساند؟

بله، انجام تایید دریافت چک دیجیتال ضروری است.

آیا همه انواع حساب های بانکی امکان صدور چک دیجیتال را دارند؟

خیر، این امکان برای حساب های جاری که دسته چک برایشان صادر می شود، فراهم است.

5/5 - (2 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *