سامانه پیگیری پرونده شورای حل اختلاف
قوه قضاییه کشور شامل زیر مجموعه های گسترده ای می باشد که همگی در راستای اجرای قوانین کشور، برقراری عدالت و رفع مشکلات قضایی مردم ایجاد شده اند. در این میان شوراهای حل اختلاف نیز یکی از زیر مجموعه های مهم قوه قضاییه هستند که در راستای ارائه خدمات غیر حضوری مرتبط با این شوراها، سامانه پیگیری پرونده شورای حل اختلاف راه اندازی شده است.
شاید با شنیدن نام شورای حل اختلاف تصور کنید که این مراجع جزء قوه قضاییه محسوب نشده و مرجعی مستقل و جداگانه هستند، در حالی که شوراهای حل اختلاف زیر مجموعه قوه قضاییه بوده ولی در راستای ایجاد صلح و سازش میان طرفین پرونده های به نسبت ساده و کوچک راه اندازی شده اند.
به دلیل گسترده بودن خدمات ارائه شده در شوراهای حل اختلاف و همچنین کارآمد بودن سامانه متعلق به آن ها، ما قصد داریم در این مقاله به بررسی جوانب مختلف سامانه پیگیری پرونده شورای حل اختلاف بپردازیم، پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید.
فهرست مطالب
معرفی سامانه پیگیری پرونده شورای حل اختلاف
قوه قضاییه یکی از مراجع مهم کشور است که مراجعه کنندگان بسیار زیادی داشته و روزانه تمامی شعب دادگستری اعم از حقوقی، کیفری، اجرای احکام، دادرسی و حتی شوراهای حل اختلاف آماده خدمت رسانی به مردم هستند.
برای اطلاع از خدمات سامانه دیوان عدالت اداری بر روی لینک کلیک کنید.
تعداد پرونده های ثبت شده جهت دریافت نوبت و رسیدگی به مشکلات مردم در شعب مختلف دادگاه های سراسر کشور به حدی زیاد است که با گسترش بسترهای الکترونیکی و آنلاین در کشور، قوه قضاییه سامانه های کارآمد و مختلفی از جمله سامانه عدل ایران را راه اندازی کرده است.
در واقع سامانه عدل ایران درگاه خدمات الکترونیک قضایی است که ورود به آن برای افراد حقیقی و حقوقی امکان پذیر می باشد. بهتر است بدانیم درگاه ورود به سامانه های مختلف قوه قضاییه مانند سامانه ابلاغ یا سامانه نوبت دهی اجرای احکام در سایت عدل ایران قرار گرفته اند و در عین حال نشانی اینترنتی مجزا برای سامانه های زیر مجموعه نیز در نظر گرفته شده است.
سامانه پیگیری پرونده شورای حل اختلاف همان سامانه ابلاغ الکترونیک می باشد که امکان دریافت و مشاهده ابلاغیه های الکترونیکی و همچنین رای و احکام صادره شده درمورد پرونده های بررسی شده در شعب مختلف شورای حل اختلاف از طریق سامانه ابلاغ فراهم می باشد.
برای اطلاع از نحوه ورود به سامانه مالیات نقل و انتقال خودرو بر روی لینک کلیک کنید.
همانطور که گفتیم شوراهای حل اختلاف زیر مجموعه قوه قضاییه کشور هستند بنابراین پرونده های این شوراها نیز در سامانه عدل ایران و همچنین سامانه ابلاغ به ثبت می رسند.
بهتر است بدانیم استفاده از خدمات سامانه های متعلق به قوه قضاییه تنها از طریق ثبت نام و انجام احراز هویت در سامانه ثنا و دریافت رمز شخصی امکان پذیر می باشد.
درمورد پرونده هایی که به شوراهای حل اختلاف ارجاع داده می شوند بهتر است بدانیم این پرونده ها اگر مالی باشند معمولا میزان برآورد مالی انجام شده در مورد آن ها کمتر از 20 میلیون تومان است یا اینکه اگر موضوع مالی نیز در میان نباشد روند پرونده نیازمند ایجاد سازش و صلح میان طرفین دعوی خواهد بود.
برای اطلاع از امکانات سامانه خدمات الکترونیکی امور مالیاتی بر روی لینک کلیک کنید.
به معنای دیگر شوراهای حل اختلاف برای کاهش حجم پرونده های شعب دادگاه راه اندازی شده اند تا از این طریق مردم نیز برای رفع مشکلات به نسبت کوچک و ساده خود نیازی به طی کردن مراحل طولانی و وقت گیر شعب دادگاه نداشته باشند.
نحوه ورود به سامانه پیگیری پرونده شورای حل اختلاف
در حال حاضر ثبت دادخواست، دریافت نوبت، اطلاع از متن ابلاغیه ها و همچنین احکام و رای صادره درمورد پرونده های قوه قضاییه به صورت غیر حضوری و از طریق سامانه های آنلاین انجام خواهند شد.
سامانه اصلی قوه قضاییه که در اختیار افراد حقیقی و حقوقی قرار گرفته است سامانه عدل ایران یا همان درگاه خدمات الکترونیک قوه قضاییه می باشد که خدمات گسترده ای را در اختیار مردم قرار می دهد.
برای اطلاع از نحوه ثبت نام در سامانه آزمون پژوهشکده بیمه بر روی لینک کلیک کنید.
در گذشته ابلاغیه های مرتبط با پرونده های قضایی و همچنین احکام صادر شده در مورد نتیجه دادرسی ها به صورت کتبی و حضوری به طرفین دعوی تحویل داده می شد. ولی در حال حاضر با راه اندازی سامانه ابلاغ روند ارسال و دریافت ابلاغیه ها و احکام قوه قضاییه متفاوت شده و در سامانه ابلاغ قرار می گیرند.
بنابراین افرادی که قصد ثبت دادخواست و شکایت دارند باید ابتدا در سامانه ثنا ثبت نام کرده، احراز هویت انجام دهند و رمز شخصی خود را برای ورود به سامانه عدل ایران، ابلاغ الکترونیک، نوبت دهی قضایی و… دریافت نمایند.
برای اطلاع از نحوه ورود به سامانه جامع بیمه کشاورزی بر روی لینک کلیک کنید.
روند ثبت، نوبت دهی، ارسال ابلاغیه، حکم و… شوراهای حل اختلاف نیز مانند تمامی شعب دادگاه انجام شده و افراد می توانند از طریق مراجعه به سامانه پیگیری پرونده شورای حل اختلاف که همان سامانه ابلاغ می باشد از نتیجه پرونده های ثبت شده خود یا ابلاغیه های صادر شده مطلع شوند.
به همین منظور برای ورود به سامانه پیگیری پرونده شورای حل اختلاف باید نشانی اینترنتی eblagh.adliran.ir را در مرورگر درج و جستجو نمایید تا صفحه ای مطابق با تصویر زیر برای شما نمایش داده شود، سپس بر روی گزینه “سامانه اصلی ابلاغ الکترونیک” کلیک نمایید.
در مرحله جدید ابتدا نوع شخص یعنی حقیقی، حقوقی و یا سمت قضایی را انتخاب کنید، ما برای مثال شخص حقیقی را انتخاب می کنیم، سپس شماره ملی و رمز شخصی سامانه ثنا را در قسمت های مربوطه درج و گزینه “مرحله بعد” را انتخاب کنید.
سپس به محض دریافت رمز موقت آن را در صفحه جدید درج کرده و بر روی گزینه “ورود به سامانه” کلیک نمایید.
برای اطلاع از بخش های سامانه صدور سند مالکیت بر روی لینک کلیک کنید.
پیگیری پرونده شورای حل اختلاف
همانطور که گفتیم قوه قضاییه در راستای گسترش خدمات غیر حضوری، کاهش ازدحام جمعیت در شعب دادگاه و شوراهای حل اختلاف، همچنین تسریع روند انجام امورات پرونده ها، سامانه های مختلفی را راه اندازی کرده است.
سامانه پیگیری پرونده شورای حل اختلاف همان سامانه ابلاغ الکترونیک می باشد که امکان اطلاع از ابلاغیه ها و احکام صادر شده درمورد پرونده ها در این سامانه فراهم شده است.
برای اطلاع از شرایط سامانه مالیات بر خودروهای تحت تملک بر روی لینک کلیک کنید.
به همین منظور چنانچه قصد مشاهده ابلاغیه یا احکام صادر شده در مورد پرونده های ثبت شده در شورای حل اختلاف را دارید، باید طبق مراحل گفته شده در قسمت قبلی همین مقاله وارد حساب کاربری خود در سامانه ابلاغ شده و مطابق با تصویر زیر بر روی گزینه “ابلاغیه های جدید” کلیک نمایید.
چنانچه ابلاغیه جدیدی در سامانه پیگیری پرونده شورای حل اختلاف قرار گرفته باشد در صفحه ای مطابق با تصویر زیر قابل مشاهده خواهد بود. سپس به منظور اطلاع از متن ابلاغیه باید بر روی گزینه “مشاهده” کلیک کنید.
برای اطلاع از امکانات سامانه رسا سلامت بر روی لینک کلیک کنید.
چگونه می توان به سامانه پیگیری پرونده شورای حل اختلاف وارد شد؟
برای ورود به سامانه مذکور باید از نشان اینترنتی eblagh.adliran.ir استفاده کنید و مطابق با مراحل گفته شده در همین مقاله پیش بروید.
آیا برای ورود به سایت پیگیری پرونده های شورای حل اختلاف باید در سامانه ثنا ثبت نام کنیم؟
بله، بدون ثبت نام در سامانه ثنا و دریافت رمز شخصی، استفاده از بخش های سامانه مذکور امکان پذیر نمی باشد.
آیا امکان مشاهده ابلاغیه در سایت پیگیری پرونده شورای حل اختلاف وجود دارد؟
بله، این امکان در سامانه پیگیری پرونده های شورای حل اختلاف فراهم می باشد.
آیا در سایت پیگیری پرونده های شورای حل اختلاف احکام صادر شده نیز قابل مشاهده هستند؟
بله، با مراجعه به این سامانه می توانید متن احکام صادر شده را مطالعه کنید.