
سامانه صیاد بانک رفاه sayad.refah-bank.ir + ثبت، تایید و انتقال چک
یکی از جدیدترین اقدامات بانک مرکزی در راستای کاهش جرایم مالی و کلاهبرداری در زمینه چک های بانکی، اجرا سازی طرح چک های صیاد می باشد. چک های صیادی در صورتی دارای اعتبار خواهند بود که اطلاعات و مشخصات آن ها در سامانه هایی مانند سامانه صیاد بانک رفاه به ثبت برسند.
در واقع سامانه ای با نام پیچک توسط بانک مرکزی راه اندازی شده است که هر بانک در کشور می تواند بستری با نام خود برای ورود مشتریان به سامانه پیچک طراحی و راه اندازی کند. خوشبختانه در حال حاضر با وجود سامانه های صیاد و چک های مربوط به این طرح اطمینان مردم از دریافت چک های دیگران بیشتر شده و کلاهبرداری در زمینه جعل چک کاهش یافته است.
به دلیل اهمیت این سیستم و کاربردی بودن آن، ما قصد داریم در این مقاله به بررسی سامانه صیاد بانک رفاه بپردازیم، پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید.
فهرست مطالب
ورود به سامانه صیاد بانک رفاه

بانک مرکزی با هدف ایجاد امنیت بیشتر در صدور، دریافت و انتقال چک های بانکی اقدام به اجرا سازی طرحی با عنوان چک های صیاد کرده است. بر اساس این طرح چک های مختلف بانک های کشور دیگر صادر نخواهند شد و به جای آن ها چک های یکپارچه و یک شکل صیاد که بنفش رنگ هستند در اختیار متقاضیان و مشتریان بانک ها قرار خواهند گرفت.
برای اطلاع از خدمات سامانه سمات بورس بر روی لینک کلیک کنید.
در واقع ساختار، شکل و رنگ چک های تمامی بانک ها مشابه بوده و فقط نام و علامت بانک هایی که بر روی چک درج شده اند متفاوت هستند. بهتر است بدانیم مهم ترین ویژگی چک های صیادی ضروری بودن ثبت اطلاعات آن ها توسط فرد صادر کننده و دریافت کننده در سامانه ای به نام پیچک یا همان صیاد می باشد.
چنانچه یکی از طرفین مشخصات هر فقره چک را در سامانه صیاد به ثبت نرساند چک فاقد اعتبار بوده و قابلیت نقد شدن ندارد. درمورد سامانه صیاد یا پیچک بهتر است بدانیم، پیچک سامانه ای واحد یا یکتا نیست، یعنی امکان ورود به این سامانه از بسترهای مختلف فراهم می باشد.
برای اطلاع از نحوه ورود به سامانه اعتبار من بر روی لینک کلیک کنید.
به همین منظور نیز بانک های مختلف بسترهای مختص به خود را مانند سامانه صیاد بانک رفاه در اختیار مشتریان قرار می دهند. ولی در نهایت اطلاعات چک ها در یک سامانه به نام پیچک جمع آوری خواهند شد. لازم به ذکر است در حال حاضر علاوه بر نسخه تحت وب، برخی از بانک ها درگاه ورود به سامانه صیاد را در همراه بانک خود نیز قرار داده اند.
همچنین امکان ورود به سامانه صیاد از طریق برخی از اپلیکیشن های حوزه پرداخت که مورد تایید بانک مرکزی بوده و لیست آن ها در سایت شاپرک به نشانی shaparak.ir قرار گرفته اند نیز فراهم شده است.
بنابراین با توجه به توضیحات گفته شده چنانچه قصد ورود به سامانه صیاد بانک رفاه را دارید باید از طریق نشانی اینترنتی sayad.refah-bank.ir مطابق با تصویر زیر وارد صفحه اصلی سامانه شده و گزینه مربوط به خدمت مورد نظر خود را انتخاب نمایید.

راهنمای ثبت چک در سامانه صیاد بانک رفاه sayad.refah-bank.ir

در راستای تحقق و اجرا سازی طرح چک های صیادی در حال حاضر هیچ بانکی در کشور چک های قدیمی خود را صادر نخواهد کرد و در عوض دسته چک های جدید صیادی را در اختیار مشتریان خود قرار می دهد.
استفاده از چک های صیادی برای صادر کننده و همچنین دریافت کننده دارای شرایطی خاص می باشد و در صورتی که شرایط به تصویب رسیده به کار گرفته نشوند، چک های مذکور فاقد اعتبار خواهند بود.
برای اطلاع از امکانات سامانه زمرد بانک تجارت بر روی لینک کلیک کنید.
تمامی قوانین و شرایط اعمال شده برای سیستم جدید چک های بانکی به منظور کاهش جرایم و کلاهبرداری های مالی در زمینه چک های بانکی در نظر گرفته شده اند. طبق قوانین مربوط به چک های جدید صیاد، در صورتی که اطلاعات و مشخصات هر فقره چک توسط فرد صادر کننده یا نماینده قانونی یک سازمان در سامانه صیاد به ثبت نرسد، چک فاقد اعتبار بوده و وجهه قانونی ندارد.
برای اطلاع از بخش های سامانه صیاد بانک پاسارگاد بر روی لینک کلیک کنید.
به همین منظور سامانه صیاد بانک رفاه در راستای خدمت رسانی به مشتریان خود در رابطه با ثبت چک های صیادی راه اندازی شده است. به همین منظور چنانچه قصد ثبت چک صیادی را در سامانه صیاد بانک رفاه دارید، ابتدا باید از طریق نشانی اینترنتی sayad.refak-bank.ir وارد صفحه اصلی سامانه شده و سپس یکی از گزینه های “ثبت چک توسط صادر کننده” یا “ثبت چک توسط نماینده سازمان” را انتخاب نمایید.

با انتخاب هر کدام از دو گزینه قبلی وارد مرحله ثبت اطلاعات چک خواهید شد که باید شماره 16 رقمی صیاد، شماره کارت متعلق به بانک رفاه، شماره CVV2، تاریخ انقضاء کارت و کد امنیتی که در تصویر مشاهده می کنید را در قسمت های مربوطه درج نمایید.

سپس برای تکمیل اطلاعات باید رمز دوم کارت خود را وارد کرده و بر روی گزینه “تایید و ادامه” کلیک نمایید.

تایید چک در سامانه صیاد بانک رفاه
همانطور که گفتیم استفاده از چک های جدید صیاد مستلزم رعایت قوانین و شرایطی خاص می باشند و تمامی امورات مربوط به این چک ها در سامانه ای به نام پیچک یا صیاد انجام می شوند. بر طبق قوانین اعمال شده چک های جدید علاوه بر فرد صادر کننده، فرد دریافت کننده نیز باید اطلاعات چک را در سامانه صیاد به ثبت برساند، که به این مرحله تایید چک گفته می شود.
برای اطلاع از نحوه ورود به سامانه صیاد بانک ملت بر روی لینک کلیک کنید.
بنابراین چنانچه دریافت کننده چک صیاد هستید و قصد تایید آن از طریق سامانه صیاد بانک رفاه را دارید، ابتدا باید از طریق نشانی اینترنتی sayad.refah-bank.ir وارد صفحه اصلی سامانه شده و مطابق با تصویر زیر یکی از دو گزینه “تایید چک توسط دریافت کننده” یا “تایید چک توسط نماینده سازمان” را انتخاب نمایید.

با انتخاب هر کدام از دو گزینه قبلی که به مرحله جدید وارد شوید ابتدا باید شناسه 16 رقمی صیاد و مشخصات کارت متعلق به بانک رفاه را در قسمت های مربوطه درج کنید.

سپس رمز دوم کارت را وارد کرده و در صورتی که به عنوان نماینده سازمان به سامانه صیاد وارد شده اید باید یکسری از مشخصات مربوطه را نیز درج کنید.

انتقال چک در سامانه صیاد بانک رفاه sayad.refah-bank.ir
یکی دیگر از مواردی که سبب افزایش امنیت چک های صیادی و در نتیجه افزایش اطمینان خاطر صادر کننده و دریافت کننده چک می شود، ثبت اطلاعات هر فقره چک به هنگام انتقال می باشد. همانطور که گفتیم چک هایی که بدون ثبت اطلاعات در سامانه پیچک، منتقل شوند فاقد اعتبار خواهند بود.
برای اطلاع از خدمات سامانه ارزی نیما بر روی لینک کلیک کنید.
به همین منظور چنانچه قصد انتقال چک در سامانه صیاد بانک رفاه را دارید باید بعد از ورود به صفحه اصلی سامانه بر روی گزینه “انتقال چک توسط دارنده چک” کلیک نمایید.

سپس در مرحله جدید مطابق با توضیحات گفته شده در قسمت قبلی همین مقاله، شناسه 16 رقمی صیاد، شماره کارت متعلق به بانک رفاه، شماره CVV2، تاریخ انقضاء کارت، کد امنیتی اعلام شده و رمز دوم کارت خود را در قسمت های مربوطه درج و بر روی گزینه “تایید و ادامه” کلیک نمایید.
برای اطلاع از نحوه ثبت نام در سامانه صیاد بانک صادرات بر روی لینک کلیک کنید.
راهنمای استعلام چک در سامانه صیاد بانک رفاه
بانک مرکزی با هدف کاهش جرایم مالی و کلاهبرداری در زمینه چک های بانکی به خصوص جعل چک ها، اقدام به ارائه چک های جدید و یکپارچه صیاد کرده است. استفاده از چک های صیادی مستلزم رعایت قوانین خاصی هستند در غیر این صورت فاقد اعتبار خواهند بود.
مثلا اگر اطلاعات و مشخصات هر فقره چک صیاد توسط صادر کننده و دریافت کننده در سامانه ای به نام صیاد به ثبت نرسد، چک قابلیت نقد شدن نخواهد داشت. همچنین در سامانه صیاد امکانی فراهم شده تا افراد بتوانند وضعیت چک مورد نظر را مورد استعلام قرار دهند.
برای اطلاع از نحوه ورود به سایت بانک ملی بر روی لینک کلیک کنید.
بنابراین چنانچه قصد استعلام چک در سامانه صیاد بانک رفاه را دارید باید بعد از ورود به صفحه اصلی سامانه از میان گزینه هایی که در تصویر زیر مشاهده می کنید یک گزینه را انتخاب کرده و در مرحله بعد مشخصات چک مورد نظر و دیگر موارد خواسته شده را در قسمت های مربوطه درج نمایید.

لازم به ذکر است یک روش دیگر برای استعلام چک صیاد از جانب بانک رفاه کارگران ارائه شده که بر مبنای آن باید شناسه 16 رقمی صیاد بدون فاصله یا کاراکتر به شماره 701701 ارسال شود. در این روش حداکثر بعد از 15 دقیقه نتیجه استعلام برای شما ارسال خواهد شد. بهتر است بدانیم بررسی وضعیت چک های صیادی با توضیحات و رنگ بندی موجود در تصویر زیر بیان خواهند شد.

همچنین برای استعلام چک های صیادی می توانید به سایت اصلی بانک مرکزی مراجعه کرده و با درج شناسه 16 رقمی صیاد، چک مورد نظر را بررسی نمایید.
برای اطلاع از امکانات سایت کارگزاری بانک صادرات بر روی لینک کلیک کنید.
چگونه می توان به سامانه صیاد بانک رفاه وارد شد؟
برای ورود به سامانه صیاد این بانک باید از نشانی اینترنتی sayad.refah-bank.ir استفاده کنید و مطابق با مراحل گفته شده در همین مقاله پیش بروید.
آیا امکان انتقال چک صیاد در سامانه صیاد بانک رفاه کارگران وجود دارد؟
بله، تمامی خدمات مربوط به چک های جدید صیادی در سامانه صیاد رفاه در دسترس می باشند.
آیا تایید چک صیاد توسط دریافت کننده ضروری است؟
بله، در صورتی که چک صیاد توسط دریافت کننده در سامانه صیاد تایید نشود، چک فاقد اعتبار بوده و قابلیت نقد شدن ندارد.
آیا از طریق استعلام چک صیاد در سامانه صیاد بانک رفاه می توان از داشتن چک برگشتی فرد صادر کننده اطلاع پیدا کرد؟
بله، هدف از استعلام چک های صیاد همین موضوع می باشد.