سامانه های حقوقی

سامانه شمیم + shamim.ssaa.ir ورود به سایت اسناد و املاک

سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در حال حاضر سامانه ها و بسترهای مختلفی را در جهت گسترش خدمات غیر حضوری و یکپارچه، در دسترس مردم و همچنین کارکنان خود قرار داده است. بدون شک با توجه به غیر حضوری شدن خدمت رسانی اکثر سازمان ها، ادارات و ارگان های کشور، سامانه های سازمان ثبت اسناد و املاک کشور نیز کیفیت خدمت رسانی به مردم را افزایش داده اند. سامانه شمیم سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در راستای تحقق طرح شمیم این سازمان راه اندازی شده و هدف طرح شمیم نیز جمع آوری اطلاعات موقعیت مکانی تمام املاک سراسر کشور می باشد.

این اطلاعات و موقعیت های مکانی در دسترس عموم مردم قرار نمی گیرند بلکه کارشناسان نقشه بردار سازمان ثبت اسناد و املاک کشور برای انجام امورات مربوط به صدور سند، تفکیک و به طور کلی انجام درخواست های مردم از نقشه شمیم یا همان موقعیت های مکانی استفاده می کنند.

با راه اندازی سامانه مذکور سرعت انجام فرآیندهای مربوط به سازمان ثبت اسناد و املاک کشور بیشتر شده و احتمال رخ دادن خطا در مشخص کردن موقعیت های مکانی املاک در سراسر کشور کاهش یافته است. همانطور که گفتم دسترسی به بخش های تخصصی و اصلی سامانه مذکور برای عموم مردم فراهم نیست، بنابراین کارشناسان و کارمندان مربوطه در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور باید نحوه ورود و کار کردن با بخش های مختلف سامانه را یاد بگیرند.

به همین منظور ما در این مقاله به بررسی نحوه ورود، ثبت نام و دریافت کد از سامانه شمیم می پردازیم، پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید. همچنین اگر سوالی در مورد هر یک از بخش ها داشتید می توانید با کارشناسان سامانه رسمی تماس حاصل فرمائید.

سامانه شمیم چیست؟

معرفی سامانه شمیم

سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در سال 1395 ایده طرحی مهم را به مرحله اجرا و پیاده سازی رساند، بر طبق اهداف این طرح باید موقعیت مکانی تمامی املاک سراسر کشور از طریق 144 پایگاه دائمی مستقر در 440 واحد ثبتی با کمک فرآیندهای ماهواره ای به ثبت می رسید.

خوشبختانه با گردهمایی کارشناسان نقشه برداری، زیر ساخت های سخت افزاری، نیروهای انسانی، زیر ساخت های نرم افزاری، برنامه های مدیریت کاربران، فرآیندهای ماهواره ای، نظارت و پشتیبانی، برنامه کمک کننده به صدور سند مالکیت و… طرح “شبکه موقعیت یابی یکپارچه مالکیت ها” به مرحله بهره برداری رسید و سامانه شمیم جهت استفاده کارشناسان نقشه بردار و کارمندان مربوطه در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور راه اندازی شد.

با جمع آوری اطلاعات موقعیت مکانی تمام املاک سراسر کشور نقشه ای طراحی شده به نام نقشه شمیم و کدهایی ثابت و بدون تغییر نیز تعریف شده اند به نام کد شمیم که مربوط به استان ها و برخی از 144 ایستگاه دائمی مستقر در واحدهای ثبتی می باشند.

برای اطلاع از نحوه ورد به سامانه ایران املاک بر روی لینک کلیک کنید.

لازم به ذکر است دسترسی به کدهای مربوطه برای عموم مردم قابل دسترس می باشد و مشاهده کدهای شمیم نیازی به ثبت نام در سامانه مذکور ندارد. بنابراین با توجه به توضیحات گفته شده متوجه شدیم که سامانه شمیم در راستای تحقق طرح شمیم راه اندازی شده که این طرح مربوط به جمع آوری اطلاعات موقعیت مکانی تمام املاک در سراسر کشور می باشد. بخش های تخصصی سامانه یکپارچه شمیم برای کارشناسان نقشه بردار و کارکنان مربوطه سازمان ثبت اسناد و املاک کشور قابل دسترس می باشد.

ورود به سامانه شمیم ثبت اسناد و املاک کشور shamim.ssaa.ir

سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در راستای افزایش دقت در دریافت اطلاعات موقعیت املاک در سراسر کشور، کاهش احتمال خطا و قابل دسترس بودن این اطلاعات به صورت یکپارچه ای و سامانه ای، طرحی را در سال 1395 اجرا کرد به نام طرح “شبکه موقعیت یابی یکپارچه مالکیت ها” که با موفقیت اجرا شده و اطلاعات دقیق و گسترده ای را درمورد موقعیت مکانی تمام املاک در سراسر کشور جمع آوری شده است.

برای در دسترس قرار دادن موقعیت ها و اطلاعات جمع آوری شده نیز سامانه ای به نام شمیم راه اندازی گشته تا از این طریق دسترسی کارشناسان نقشه بردار و کارمندان مربوطه در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به اطلاعات جمع آوری شده تسهیل یابد.

برای تحقق این طرح موارد مختلفی مانند زیر ساخت های نرم افزاری و سخت افزاری، برنامه های مدیریت کاربران، نظارت و پشتیبانی، برنامه های کمک کننده به صدور سند مالکیت، کارشناسان نقشه بردار، فناوری ماهواره ای و… در کنار یکدیگر قرار گرفتند تا نقشه شمیم که شامل اطلاعات موقعیت مکانی تمامی املاک در سراسر کشور می باشد به بهره برداری برسد.

برای اطلاع از بخش های سامانه ایرانیان اصناف بر روی لینک کلیک کنید.

بنابراین در حال حاضر اطلاعات موقعیت مکانی املاک در سراسر کشور با کمترین احتمال خطا در دسترس کارشناسان قرار گرفته اند. بهتر است بدانیم فرآیندهای ماهوره ای 144 ایستگاه دائمی که در 440 واحد ثبتی این سازمان مستقر شده اند اطلاعات مکانی املاک یک حوزه را جمع آوری کرده و از در کنار هم قرار گرفتن این داده های ماهوره ای نقشه شمیم طراحی شده است.

همانطور که گفتیم دسترسی به این اطلاعات برای عموم مردم فراهم نیست، کارشناسان و کارمندان مربوطه که قبلا در این سامانه ثبت نام خود را انجام داده اند برای ورود به سامانه شمیم باید نشانی اینترنتی shamim.ssaa.ir را در مرورگر درج و جستجو کرده تا صفحه اصلی سایت برای آنان نمایش داده شود، سپس از میان گزینه های سمت راست صفحه باید گزینه “ورود به سامانه” را انتخاب نمایند.

ورود به سامانه شمیم

با انجام مرحله قبلی حال وارد صفحه ای مطابق با تصویر زیر می شوید که باید نام کاربری و گذرواژه خود را در قسمت های مربوطه وارد کرده و بر روی گزینه “login” کلیک نمایید.

وارد شدن به سامانه shamim.ssaa.ir

ثبت نام سامانه شمیم shamim.ssaa.ir

همانطور که گفتیم سامانه شمیم در راستای تحقق طرح شمیم یا همان طرح “شبکه موقعیت یابی یکپارچه مالکیت ها” راه اندازی شده است. بر مبنای این طرح تمامی اطلاعات موقعیت املاک سراسر کشور از طریق فرآیندهای ماهواره ای جمع آوری شده و در سامانه یکپارچه و جامع شمیم برای کارشناسان نقشه بردار و کارمندان مربوطه سازمان ثبت اسناد و املاک کشور قابل دسترس می باشد.

با تحقق این طرح احتمال بروز خطا در مورد موقعیت مکانی املاک به حداقل رسیده و خدماتی مانند صدور و تفکیک سندهای مالکیت با کیفیت بهتری انجام می شوند. همانطور که گفتیم دسترسی به بخش های تخصصی و ثبت نام در این سامانه برای عموم مردم فراهم نیست، چنانچه از شرایط ثبت نام در سامانه یکپارچه شمیم برخوردار هستید باید نشانی اینترنتی shamim.ssaa.ir در مرورگر درج و جستجو نمایید و از میان گزینه های موجود در سمت راست صفحه نمایش داده شده بر روی گزینه “ورود به سامانه” کلیک نمایید.

ثبت نام در سامانه شمیم

سپس در مرحله جدید از قسمت بالایی صفحه گزینه “create account” را انتخاب کنید.

ایجاد حساب کاربری در سامانه شمیم

حال وارد صفحه ای می شوید که از شما خواسته می شود اطلاعات مربوطه را مطابق با تصویر زیر تکمیل کرده و در نهایت بر روی گزینه “sing up” کلیک نمایید.

درج مشخصات در سامانه شمیم
اطلاعت هویتی در سامانه shamim.ssaa.ir

نحوه دریافت کد شمیم سازمان ثبت اسناد و املاک

با تحقق طرح “شبکه موقعیت یابی یکپارچه مالکیت ها” یا همان طرح شمیم، اطلاعات موقعیت مکانی تمام املاک در سراسر کشور به صورت یکپارچه جمع آوری شده تا از طریق سامانه شمیم در اختیار کارشناسان و کارمندان مربوطه سازمان ثبت اسناد و املاک کشور قرار بگیرد.

بر اساس این طرح در حال حاضر هر استان در کشور و برخی از 144 ایستگاه دائمی مستقر در واحدهای ثبتی دارای یک کد مشخص و ثابت به نام کد شمیم هستند که لیست این کدها برای عموم مردم قابل دسترس می باشد.

برای مشاهده کدهای شمیم می توانید از طریق نشانی اینترنتی shamim.ssaa.ir وارد صفحه اصلی سایت شده و از میان گزینه های موجود در سمت راست تصویر بر روی گزینه “راهنمای ثبت نام” کلیک کنید.

دریافت کد شمیم

لیست کدهای شمیم در یکی از صفحات فایل راهنمای دریافتی می باشد که تصویر آن را در ادامه مطلب درج کرده می کنیم.

مشاهده کد شمیم از سامانه شمیم

نقشه شمیم چیست؟

نقشه شمیم

سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در سال 1395 ایده طرحی مهم و یکپارچه را به اجرا گذاشت که بر اساس این طرح باید اطلاعات موقعیت مکانی تمام املاک در سراسر کشور از طریق فناوری ماهواره ای جمع آوری شده و در سامانه ای به نام سامانه شمیم درج می شد.

خوشبختانه این طرح به انجام رسید و در حال حاضر اطلاعات جمع آوری شده موقعیت های مکانی املاک برای استفاده کارشناسان و کارمندان مربوطه سازمان ثبت اسناد و املاک کشور قابل دسترس می باشد. جمع آوری اطلاعات از طریق فناوری های ماهواره ای که در 144 ایستگاه دائمی مستقر در واحدهای ثبتی سراسر کشور به کار گرفته شده اند، محقق شده است.

درواقع هر ایستگاه دائمی وظیفه ثبت موقعیت مکانی املاک یک حوزه مشخص را برعهده داشت تا در نهایت از کنار هم قرار گرفتن این حوزه ها نقشه کلی شمیم به دست آید.

برای اطلاع از نحوه ورود به سامانه کارورزی وزارت تعاون بر روی لینک کلیک کنید.

سایر امکانات سامانه شمیم shamim.ssaa.ir

امکانات سامانه شمیم

شمیم سامانه ای است که در راستای تحقق طرح مهم شمیم یا همان طرح “شبکه موقعیت یابی یکپارچه مالکیت ها” راه اندازی شده است. در سامانه مذکور امکان دسترسی به اطلاعات موقعیت مکانی تمام املاک سراسر کشور فراهم می باشد، البته نه برای عموم مردم بلکه برای کارشناسان نقشه بردار و کارمندان مربوطه سازمان ثبت اسناد و املاک کشور.

با تحقق طرح شمیم انجام فرآیندهای نقشه برداری، صدور و تفکیک اسناد مالکیت تسریع بخشیده و احتمال رخ دادن خطا به حداقل رسیده است. از جمله امکانات سامانه مذکور می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دسترسی به نقشه شمیم و اطلاعات موقعیت مکانی املاک سراسر کشور
  • ثبت نام افراد واجد شرایط یعنی نقشه بردار و کارمندان مربوطه سازمان ثبت اسناد و املاک کشور
  • دسترسی به کدهای شمیم

برای اطلاع از بخش های سامانه جامع رسانه بر روی لینک کلیک کنید.

چگونه می توان به سامانه شمیم سازمان ثبت اسناد و املاک کشور وارد شد؟

برای ورود به این سامانه باید نشانی اینترنتی shamim.ssaa.ir را در مرورگر درج و جستجو نمایید سپس مطابق با مراحل گفته شده در همین مقاله پیش بروید.

آیا امکان دسترسی به اطلاعات موقعیت مکانی املاک سراسر کشور برای عموم مردم وجود دارد؟

خیر، دسترسی به این بخش از سامانه مختص کارشناسان نقشه بردار و کارمندان مربوطه سازمان ثبت اسناد و املاک کشور می باشد.

چگونه می توان از کدهای شمیم استان ها اطلاع پیدا کرد؟

برای اطلاع از کدهای شمیم می توانید از فایل راهنمای ثبت نام موجود در صفحه اصلی سامانه شمیم به نشانی اینترنتی shamim.ssaa.ir استفاده کنید.

آیا امکان ثبت نام نقشه برداران سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در سامانه شمیم وجود دارد؟

بله، برای ثبت نام در سامانه مذکور باید نشانی اینترنتی shamim.ssaa.ir را در مرورگر درج و جستجو نمایید و سپس گزینه مربوط به ورود به سامانه را انتخاب کرده و ادامه فرآیند ثبت نام را مطابق با توضیحات همین مقاله به اتمام برسانید.

5/5 - (3 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *