سامانه های تحصیلی

سامانه سناد مدارس snd.medu.ir + ورود به سایت

طی چند سال اخیر وزارت آموزش و پرورش سامانه های مختلفی را برای انجام غیر حضوری اکثر امورات مربوط به دانش آموزان، معلمان و کارمندان این وزارتخانه طراحی و راه اندازی کرده است که بسیار کارآمد عمل کرده اند. در حال حاضر با توجه به غیر حضوری شدن مدارس به دلیل شیوع ویروس کرونا، فعالیت سامانه های وزارت آموزش و پرورش مانند سامانه سناد بستر مناسبی را در جهت برقراری روند آموزشی دانش آموزان، امورات ثبت نام، دریافت نمرات، ثبت نام کتاب درسی و… فراهم کرده اند.

بنابراین ضروری است دانش آموزان، معلمان، مدیران و دیگر کارمندان این وزارتخانه، نحوه کار با بخش های مختلف سامانه هایی که مربوط به حوزه فعالیت آنان می باشد را یاد بگیرند. سایت سناد دانش آموزی یکی از سامانه هایی است که می توان از آن به عنوان بانک اطلاعاتی دانش آموزی نام برد.

زیرا هر دانش آموزی در هر مقطع تحصیلی که در مدارس کشور ثبت نام می شود باید توسط مدیران مدارس اطلاعات او در سامانه مذکور نیز به ثبت برسد، در غیر این صورت دانش آموزان امکان استفاده از خدمات سامانه های دیگر وزارت آموزش و پرورش را نخواهند داشت. به همین منظور ما در این مقاله به بررسی جوانب مختلف سامانه سناد آموزش و پرورش می پردازیم، پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

سامانه سناد چیست؟

معرفی سامانه سناد

سناد برگرفته از عبارت “سامانه نام نویسی الکترونیکی دانش آموزان” می باشد، بنابراین همانطور که از عنوان آن پیداست این سامانه مربوط به ثبت اطلاعات دانش آموزان می باشد. سامانه مذکور توسط وزارت آموزش و پرورش راه اندازی شده تا از این طریق یک بانک اطلاعاتی درمورد تمامی دانش آموزان کشور در دسترس باشد.

دانش آموزانی که اطلاعاتشان توسط مدیران مدارس در این سامانه به ثبت می رسد امکان استفاده از دیگر سامانه های آموزش و پرورش مانند سامانه نام نویسی کتاب درسی، سایت همگام و… را خواهند داشت، در غیر این صورت دانش آموزان برای انجام امورات غیر حضوری مربوط به روند آموزشی خود دچار مشکل خواهند شد.

برای اطلاع از نحوه ورود به سامانه آزمون آغازین بر روی لینک کلیک کنید.

بنابراین مدیران مدارس بعد از اینکه دانش آموزان خود را در مدرسه ثبت نام کردند باید اطلاعات آنان را نیز در سایت سناد به ثبت برسانند. لازم به ذکر است نشانی اینترنتی سامانه سناد برای هر مقطع متفاوت می باشد و مدیران نمی توانند از نشانی اینترنتی مثلا مقطع ابتدایی وارد سایت سناد مقطع متوسطه شوند. بنابراین ضروری است مدیران تمامی مدارس کشور نحوه کار با بخش های مختلف این سامانه را آموزش ببینند.

ورود به سامانه سناد دانش آموزی

ورود به سامانه سناد

وزارت آموزش و پرورش در امر گسترش خدمات غیر حضوری عملکرد بسیار خوبی داشته و در حال حاضر اکثر امورات مربوط به دانش آموزان، معلمان، مدیران، دیگر کارمندان وزارتخانه، دانشجو معلمان و… از طریق سامانه های راه اندازی شده توسط وزارت آموزش و پرورش قابل انجام می باشند.

یکی از سامانه هایی که مربوط به دانش آموزان است و بر چند سامانه دیگر این وزارتخانه تاثیرگذار بوده، سامانه سناد دانش آموزی می باشد. سامانه مذکور در جهت ثبت اطلاعات تمامی دانش آموزان کشور راه اندازی شده تا از این طریق یک بانک جامع از اطلاعات دانش آموزان در هر پایه تحصیلی و مقطعی در دسترس باشد.

به همین علت سایت سناد بر دیگر سامانه های آموزش و پرورش تاثیرگذار است، زیرا اگر اطلاعات دانش آموزی در این سامانه به ثبت نرسد امکان استفاده از دیگر سامانه ها مانند نام نویسی کتاب درسی، سایت همگام و… برای او فراهم نخواهد بود. بنابراین مدیران تمامی مدارس کشور باید بعد از ثبت نام دانش آموزان خود در مدارس نسبت به ثبت اطلاعات آنان در سامانه سناد اقدام نمایند.

لازم به ذکر است سایت سناد علاوه بر اینکه یک بانک اطلاعاتی محسوب می شود بلکه خدمات دیگری را نیز در اختیار کاربران خود قرار می دهد، مانند تعریف کلاس در مدارس، ثبت هدایت تحصیلی، تعریف رشته تحصیلی، ثبت نمرات و… بنابراین توصیه می کنیم نحوه ورود و کار با بخش های مختلف سایت سناد را یاد بگیرید.

برای اطلاع از امکانات سامانه پاس بر روی لینک کلیک کنید.

چنانچه قصد ورود به سامانه مذکور را دارید باید به این نکته توجه داشته باشید که در حال حاضر بنا به تصمیم این وزارتخانه و انجام بررسی های بیشتر دسترسی به سایت سناد برای دانش آموزان و مدیران مدارس فراهم نیست و فقط کاربران مناطق، ادارات کل و وزارتخانه امکان ورود به سایت سناد را دارند. ولی به طور کلی ورود کاربران به سایت مذکور از سه طریق مختلف انجام می شود که در ادامه مطلب به بررسی هر کدام از این موارد به صورت مجزا می پردازیم:

ورود بخش ادارات و مناطق

کاربران مناطق، ادارات کل و وزارتخانه می توانند از طریق درج و جستجو نشانی اینترنتی snd.medu.ir در مرورگر وارد صفحه اصلی سامانه شده و مطابق با تصویر زیر بخش “ادارات و مناطق” را انتخاب نمایید.

ورود مسئولان مناطق به سامانه snd.medu.ir

در مرحله جدید باید نام کاربری و رمز عبور خود را در قسمت های مربوطه درج کرده و بر روی گزینه “ورود” کلیک نمایید.

درج نام کاربری در سامانه سناد

ورود به بخش مدارس

چنانچه به عنوان مدیر مدرسه قصد ورود به سامانه سناد را دارید باید از طریق نشانی اینترنتی snd.medu.ir وارد صفحه اصلی سامانه شده و مطابق با تصویر زیر بخش “مدارس” را انتخاب نمایید. همانطور که گفتیم در حال حاضر این بخش از سامانه فعال نیست.

ورود مدیران مدارس به سامانه سناد

ورود به بخش دانش آموزی

با توجه به امکانات متنوع این سامانه، دانش آموزان نیز می توانند از طریق بخش مربوط به خود به سایت سناد وارد شوند. به همین منظور باید نشانی اینترنتی snd.medu.ir را در مرورگر درج و جستجو نمایید و با وارد شدن به صفحه اصلی سایت، بخش “دانش آموزی” را انتخاب کنید. همانطور که گفتیم در حال حاضر ورود به بخش دانش آموزی سامانه سناد غیر فعال می باشد.

ورود دانش آموزان به سامانه سناد

سایر امکانات سامانه سناد دانش آموزی

امکانات سامانه snd.medu.ir

هدف اصلی طراحی و راه اندازی سایت سناد آموزش و پرورش جمع آوری اطلاعات تمامی دانش آموزان کشور در یک سامانه جامع می باشد، به همین منظور مدیران مدارس باید بعد از ثبت نام دانش آموزان خود در مدارس نسبت به ثبت اطلاعات آنان در سامانه سناد نیز اقدام کنند.

چنانچه اطلاعات دانش آموزان در سامانه مذکور به ثبت نرسد، دانش آموزان امکان استفاده از خدمات دیگر سامانه های وزارت آموزش و پرورش مانند نام نویسی کتاب درسی، سایت همگام و… را نیز نخواهند داشت. لازم به ذکر است نشانی اینترنتی سامانه سناد برای مقاطع مختلف تحصیلی متفاوت می باشد، بنابراین مدیران مدارس و مناطق باید به این موضوع توجه کنند.

برای اطلاع از بخش های سامانه المپیاد دانش آموزی بر روی لینک کلیک کنید.

بهتر است بدانیم در کنار هدف اصلی سامانه یعنی ثبت اطلاعات دانش آموزان، امکانات دیگری نیز از طریق ورود به سایت مذکور قابل دسترسی هستند که در ادامه مطلب به این موارد اشاره می کنیم:

ثبت اطلاعات دانش آموزان

درج اطلاعات تمامی دانش آموزان کشور توسط مدیران مدارس در سامانه نام برده هدف اصلی راه اندازی سایت سناد می باشد.

تعریف کلاس

این بخش از سایت سناد مربوط به مسئولان منطقه و ادارات می باشد، این افراد باید قبل از شروع نام نویسی برای سال تحصیلی جدید بر اساس ظرفیت مدارس، حداقل و حداکثر ظرفیت کلاس های هر مدرسه را مشخص کنند تا مدیران از تعداد دانش آموزانی که می توانند ثبت نام کنند، اطلاع داشته باشند.

تعریف رشته تحصیلی

مدیران مدارس متوسطه دوم باید قبل از شروع نام نویسی سال تحصیلی جدید، رشته های تحصیلی که قصد ثبت نام دانش آموزان در آن ها را دارند در سامانه مذکور تعریف کنند.

برای اطلاع از نحوه ورود به سامانه فاینال بر روی لینک کلیک کنید.

ثبت ارزشیابی هدایت تحصیلی

این بخش از سایت سناد مربوط به مقطع ابتدایی می باشد، برای ثبت ارزشیابی تحصیلی دانش آموزان ابتدایی مدیران مدارس باید امکان دسترسی برای معلمان را فراهم کرده تا آنان بتوانند به سامانه وارد شده و ارزشیابی هدایت تحصیلی دانش آموزان را به ثبت برسانند.

ثبت نمرات

یکی دیگر از امکانات سایت سناد بخش مربوط به ثبت نمرات دانش آموزان است که توسط معلمان تکمیل می گردد.

هدایت تحصیلی متوسطه دوم

در این بخش از سایت سناد امکان مشاهده هدایت تحصیلی دانش آموزان و ویرایش اولویت های آنان فراهم شده است.

آدرس سامانه سناد در مقاطع مختلف

سناد سامانه نام نویسی الکترونیکی دانش آموزان می باشد که توسط وزارت آموزش و پرورش راه اندازی شده است. هدف اصلی طراحی سایت سناد درج و جمع آوری اطلاعات تمامی دانش آموزان کشور است تا از این طریق یک بانک اطلاعاتی جامع فراهم شود.

بنابراین مدیران مدارس باید بعد از ثبت نام دانش آموزان خود اطلاعات آنان را در این سامانه وارد نمایند، چنانچه اطلاعات دانش آموزی در سناد به ثبت نرسد امکان استفاده از دیگر سامانه های آموزش و پرورش مانند نام نویسی کتاب درسی، سایت همگام و… برای او فراهم نخواهد بود.

بهتر است بدانیم نشانی اینترنتی ورود به سایت سناد برای مقاطع مختلف، متفاوت است، بنابراین برای اطلاع از این نشانی ها در ادامه مطلب آن ها را بیان می کنیم:

مقطع تحصیلیآدرس سامانه سناد
مدارس پیش دبستانیp-snd.medu.ir
مدارس متوسطه اولM1-snd.medu.ir
مدارس متوسطه دومM2-snd.medu.ir
مدارس بزرگسالT-snd.medu.ir
مدارس متوسطه اول پیش حرفه ای – استثناییesm1p-snd.medu.ir
مدارس متوسطه دوم حرفه ای – استثناییesm2p-snd.medu.ir
مدارس متوسطه اول استثناییesm1-snd.medu.ir
مدارس متوسطه دوم استثناییesm2-snd.medu.ir
مدارس پیش دبستانی استثناییps-snd.medu.ir
مدارس ابتدایی استثناییes-snd.medu.ir
پشتیبانی سامانه سنادsupport-snd.medu.ir

چگونه می توان به صفحه اصلی سامانه سناد دانش آموزی وارد شد؟

برای ورود به این سامانه باید از نشانی اینترنتی snd.medu.ir استفاده کنید و مطابق با توضیحات گفته شده در همین مقاله پیش بروید.

آیا امکان دسترسی دانش آموزان نیز به سامانه سناد وجود دارد؟

برای این منظور بخشی مجزا در سامانه طراحی شده است ولی در حال حاضر غیر فعال می باشد.

آیا نشانی اینترنتی سامانه سناد برای مقاطع مختلف تحصیلی مشترک می باشد؟

خیر، در همین مقاله لیست نشانی های اینترنتی سامانه مذکور برای هر مقطع تحصیلی درج شده است.

آیا امکان ثبت نمرات دانش آموزان نیز در سامانه سناد فراهم است؟

بله، یکی از بخش های سایت سناد مربوط به ثبت نمرات دانش آموزان می باشد.

5/5 - (3 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *