سامانه سماس samas.moi.ir + استعلام سهمیه بنزین
با توجه به اینکه در حال حاضر سهمیه بنزین مصرفی هر وسیله نقلیه به میزان مشخص در کارت های سوخت شارژ می شود و افراد نمی توانند بیش از میزان سهمیه خود از بنزین با نرخ دولتی استفاده کنند، در ابتدای شروع طرح سهمیه بندی باید اطلاعات سیستم های مسافربری که به صورت تلفنی یا هوشمند فعالیت می کنند به نحوی مشخص می شد تا رانندگان این سیستم ها نیز از سهمیه بنزین مطابق با میزان کارکرد خود بهرمند شوند نه به میزان وسایل نقلیه شخصی. در ابتدا سامانه سماس از جانب وزارت کشور به همین منظور طراحی و راه اندازی شد.
ولی سپس تبدیل به سامانه ای جهت استعلام میزان سهمیه بنزین هر وسیله نقلیه، ارائه گزارش تعداد دفعات سوخت گیری و… شده است. آنچه اهمیت دارد این است که ثبت نام یا ویرایش اطلاعات رانندگان و وسایل نقلیه در این سامانه توسط شخص رانندگان انجام نخواهد شد.
بنابراین اگر با وارد کردن کدملی در این سامانه اطلاعاتی برای شما نمایش داده نشد باید به شرکتی که در آن مشغول به فعالیت هستید مراجعه نمایید. با توجه به اهمیت موضوع ما در این مقاله به بررسی امکانات مختلف سامانه سماس می پردازیم، پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید.
فهرست مطالب
ورود به سامانه سماس
همانطور که گفتیم سامانه سماس در جهت نظارت بر میزان مصرف بنزین رانندگان سیستم های مسافربری تلفنی و هوشمند راه اندازی شد تا از این طریق اطلاعات این رانندگان و میزان مصرف بنزین وسیله نقلیه آنان مشخص شود، ولی با گسترش سامانه و ارائه خدمات متنوع، اطلاعات تمامی رانندگانی که وسیله نقلیه ای به نام خود دارند در سامانه ثبت شده و همه این افراد می توانند از امکانات مختلف سماس استفاده کنند.
بهتر است بدانیم سماس مخفف عبارت “سامانه مشترک اطلاعات سفر” می باشد زیرا به منظور بررسی میزان کارکرد وسایل نقلیه ای که در سیستم های مسافربری تلفنی و هوشمند مشغول به فعالیت هستند طراحی و راه اندازی شده است. لازم به ذکر است که در این سامانه علاوه بر ثبت اطلاعات رانندگان و استعلام سهمیه بنزین خدمات دیگری نیز مانند گزارش تعداد دفعات سوخت گیری، تغییر رمز کارت سوخت، بازیابی رمز کارت سوخت، راهنمای سوخت گیری، سوالات متداول و… نیز در اختیار رانندگان قرار گرفته است.
برای اطلاع از بخش های سامانه سنهاب بیمه مرکزی بر روی لینک کلیک کنید.
بنابراین می توانید بدون نیاز به مراجعه حضوری با ورود به این سامانه، میزان سهمیه کارت سوخت وسیله نقلیه خود را مورد استعلام قرار دهید. سماس توانسته تاکنون در راستای گسترش خدمات غیر حضوری نقش مهم و کاربردی ایفا کرده و رضایت رانندگان را جلب نماید.
برای ورود به سامانه سماس کافی است نشانی اینترنتی samas.moi.ir را در مرورگر درج و جستجو نمایید تا صفحه اصلی سماس مطابق با تصویر زیر برای شما نمایش داده شود، حال باید گزینه “استعلام رانندگان” را انتخاب کنید.
سپس با توجه به اینکه ورود به سماس از طریق درج کدملی راننده انجام می شود باید در صفحه جدید نمایش داده شده، کدملی راننده یا مالک خود (فردی که کارت سوخت به نام او صادر شده) در قسمت مشخص شده درج نموده و با وارد کردن عبارت امنیتی، بر روی گزینه استعلام کلیک کنید.
ثبت نام در سامانه سماس
همانطور که گفتیم سماس در جهت ارائه خدمات غیر حضوری به رانندگان سیستم های مسافر بری تلفنی و هوشمند طراحی و اجرا شده تا از این طریق اطلاعات این افراد در یک سامانه جامع جمع آوری شود، سپس اطلاعات برای وزارت کشور ارسال شده، بررسی های لازم انجام شود تا سهمیه مورد نیاز این افراد در کارت سوخت وسیله نقلیه شارژ گردد.
ولی با گذشت زمان و گسترش سامانه سماس خدمات بیشتری برای ارائه به رانندگان در سماس برنامه ریزی شد و در حال حاضر تمامی رانندگان وسایل نقلیه می توانند با درج کدملی خود به این سامانه وارد شوند. نکته قابل ذکر این است که ثبت نام رانندگان و یا ویرایش اطلاعات آنان توسط خودشان در سماس انجام نمی شود، بنابراین چنانچه با درج کدملی در صفحه ورود به سماس با خطا مواجه می شوید، باید برای رفع مشکل به شرکتی که مشغول به فعالیت هستید مراجعه نمایید.
برای اطلاع از بخش های سامانه گواهی عدم سوء پیشینه بر روی لینک کیلک کنید.
البته بهتر است بدانیم این سامانه برای ورود کارکنان شهرداری و شرکت های حمل و نقل در جهت برخورداری از خدمات غیر حضوری سماس، گزینه ای مجزا در نظر گرفته شده است. به همین منظور این افراد می توانند با درج و جستجو نشانی اینترنتی samas.moi.ir در مرورگر از سمت چپ صفحه اصلی سامانه گزینه ورود به سیستم را انتخاب کنند.
سپس مطابق با تصویر زیر دو گزینه قابل مشاهده می شود که برای ورود کارکنان شهرداری و شرکت های حمل و نقل اینترنتی طراحی شده است.
استعلام سهمیه بنزین از سامانه سماس – samas.moi.ir
با توجه به اینکه سماس در جهت گسترش خدمات غیر حضوری به رانندگان توسط وزارت کشور راه اندازی شده است، تمامی رانندگان وسایل نقلیه می توانند با درج و جستجو نشانی اینترنتی samas.moi.ir در مرورگر وارد صفحه اصلی سامانه شده و بر روی گزینه استعلام رانندگان کلیک نمایند.
همانطور که گفتیم استعلام در سماس از طریق درج کدملی فردی که کارت سوخت به نام او صادر شده است انجام می شود، بنابراین در مرحله جدید باید کدملی و عبارت امنیتی را درج و بر روی گزینه استعلام کلیک نمایید.
حال لیست خدماتی که سامانه در اختیار شما قرار می دهد قابل مشاهده است، به منظور استعلام میزان باقی مانده سهمیه بنزین باید گزینه مانده اعتبار سوخت را انتخاب کنید.
در مرحله جدید از شما خواسته می شود رمز کارت سوخت را جهت استعلام میزان باقی مانده سهمیه بنزین در قسمت مشخص شده وارد نمایید.
ورود به سامانه سماس تاکسی تلفنی
همانطور که گفتیم سماس در جهت بررسی میزان کارکرد سفرهای تاکسی های تلفنی و هوشمند طراحی و اجرا شد و سپس در اختیار تمامی رانندگان قرار گرفت، بنابراین در حال حاضر تفاوتی میان نحوه ورود، استعلام و استفاده از خدمات این سامانه برای رانندگان تاکسی تلفنی و دیگر رانندگان وجود ندارد. طبق قسمت های قبلی همین مقاله برای ورود به سماس باید نشانی اینترنتی samas.moi.ir را در مرورگر درج و جستجو نمایید و از صفحه اصلی سامانه گزینه استعلام رانندگان را انتخاب کنید.
سپس از شما خواسته می شود کدملی فردی که کارت سوخت به نام او صادر شده است را در قسمت مشخص شده درج نمایید.
دانلود برنامه سماس
بدون شک بسیاری از افراد تمایل دارند برای دسترسی به سامانه هایی که مورد نیازشان است از اپلیکیشن آن ها استفاده کنند تا دسترسی به سامانه ها راحت تر انجام شود، درمورد سماس نیز اپلیکیشنی طراحی شده است ولی در حال حاضر نسخه ای از آن در دسترس نمی باشد. بنابراین بهتر است برای استفاده از خدمات این سامانه از طریق درج نشانی اینترنتی samas.moi.ir در مرورگر به صفحه اصلی آن مراجعه کنید.
برای اطلاع از بخش های سامانه سپهر آجا بر روی لینک کلیک کنید.
سایر امکانات سامانه سماس
همانطور که گفتیم این سامانه امکانات مختلفی را به جزء استعلام میزان سهمیه سوخت در اختیار رانندگان به صورت غیر حضوری قرار می دهد، از این جهت برای آشنایی بیشتر در ادامه مطلب به امکانات سامانه سماس اشاره می کنیم:
- ارائه راهنمای سوخت گیری برای آشنایی رانندگان
- ورود مجزا به سیستم برای شرکت های حمل و نقل اینترنتی و شهرداری
- استعلام باقی مانده سهمیه سوخت
- بررسی و ارائه سوالات متداول
- تغییر رمز کارت سوخت
- بازیابی رمز کارت سوخت
- تاریخچه برداشت اعتبار
- تاریخچه واریز اعتبار
آیا ورود به سامانه سماس مختص رانندگان تاکسی های تلفنی می باشد؟
خیر، در حال حاضر رانندگان تمامی وسایل نقلیه می توانند به این سامانه وارد شوند.
برای ورود به سامانه سماس باید شماره پلاک خودرو درج شود؟
خیر، برای ورود به سماس درج کدملی فردی که کارت سوخت به نام او صادر شده ضروری می باشد.
آیا رانندگان می توانند اطلاعات خود را در سامانه سماس ثبت یا ویرایش کنند؟
خیر، این امکان برای رانندگان فراهم نمی باشد، چنانچه با خطایی در این سامانه مواجه می شوید باید به شرکتی که در آن مشغول به فعالیت هستید مراجعه کنید.
آیا در سامانه سماس می توان رمز کارت سوخت را تغییر داد؟
بله، این امکان در سامانه فراهم است.