سامانه ثبت شرکت ها irsherkat.ssaa.ir + ورود به سایت اداره ثبت شرکت ها
یکی از اقدامات مهم حقوقی و قانونی که باید به هنگام راه اندازی و تاسیس یک شرکت انجام شود، ثبت شرکت در اداره ثبت اسناد و املاک کشور می باشد. با توجه به گسترش بسترهای خدمات الکترونیک و غیر حضوری در کشور، سازمان ثبت اسناد و املاک سامانه ای را راه اندازی کرده تا اکثر مراحل ثبت شرکت به صورت غیر حضوری انجام شوند. در سامانه ثبت شرکت ها امکانی فراهم شده تا تمامی مراحل ثبت شرکت تا رسیدن به مرحله انتشار آگهی در روزنامه های رسمی و بررسی اساسنامه شرکت، به صورت غیر حضوری و از طریق سامانه مذکور به انجام برسند.
تا قبل از راه اندازی این سامانه افرادی که قصد ثبت و تاسیس شرکت داشتند باید مراحل متعددی را به صورت حضوری انجام می دادند که موجب اتلاف وقت می شد.
خوشبختانه در حال حاضر مراحل به ثبت رسیدن شرکت ها سریع تر و راحت تر از قبل انجام می شود. به دلیل اهمیت این سامانه برای افراد حقوقی که قصد ثبت شرکت دارند، ما در این مقاله بخش های مختلف سامانه ثبت شرکت ها را بررسی می کنیم، پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید.
فهرست مطالب
ورود به سامانه ثبت شرکت ها
سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در جهت رفاه حال متقاضیان، گسترش خدمات غیر حضوری و افزایش سرعت روند انجام مراحل مربوط به ثبت شرکت، اقدام به راه اندازی سامانه ثبت شرکت ها کرده است. در سامانه مذکور شرایطی فراهم شده تا افراد متقاضی ثبت شرکت بتوانند به صورت غیر حضوری تمامی مراحل این کار را تا رسیدن به مرحله انتشار آگهی در روزنامه های رسمی و بررسی اساسنامه شرکت به انجام برسانند.
در واقع سامانه ثبت شرکت ها یکی از سامانه های زیر مجموعه سایت اصلی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور می باشد. همانطور که می دانیم افرادی که قصد انجام کارهای قانونی و تاسیس یک شرکت را داشته باشند باید شرکت مورد نظر را از طریق سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به ثبت برسانند و مجوز تاسیس آن را دریافت کنند.
بنابراین تمامی افراد حقیقی و حقوقی که قصد راه اندازی و تاسیس شرکت مورد نظر خود را دارند باید تمامی مراحل ضروری ثبت شرکت را به انجام برسانند. تا قبل از راه اندازی سامانه مذکور، افراد متقاضی باید مراحل مختلف و متعدد ثبت شرکت را به صورت حضوری انجام می دادند و چندین روز وقت صرف می کردند، ولی خوشبختانه با راه اندازی این سامانه طی کردن مراحل ثبت شرکت به صورت غیر حضوری برای متقاضیان راحت تر شده است.
برای اطلاع از امکانات سامانه شمیم بر روی لینک کلیک کنید.
لازم به ذکر است برای ورود به سامانه مذکور هم می توانید از طریق سایت اصلی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور اقدام کنید و هم اینکه به صورت مستقیم از طریق نشانی اینترنتی سامانه به آن وارد شوید.
ما در ادامه مطلب نحوه ورود مستقیم به سامانه مذکور را بیان می کنیم، به همین منظور ابتدا باید نشانی اینترنتی irsherkat.ssaa.ir را در مرورگر درج و جستجو نمایید تا صفحه اصلی سامانه مطابق با تصویر زیر برای شما نمایش داده شود.
راهنمای ثبت شرکت ها در سامانه ثبت شرکت ها
همانطور که گفتیم افراد حقیقی و حقوقی که قصد راه اندازی و تاسیس یک شرکت را داشته باشند باید به صورت قانونی مراحل ثبت شرکت و دریافت مجوز تاسیس را از طریق سازمان ثبت اسناد و املاک کشور طی نمایند. سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در کنار سامانه های کاربردی و گسترده ای که در جهت رفاه حال مراجعه کنندگان و تسریع انجام روند امورات مربوطه راه اندازی کرده، سامانه ثبت شرکت ها را نیز در اختیار مردم قرار داده است.
با راه اندازی این سامانه افراد متقاضی تا رسیدن به مرحله انتشار آگهی تاسیس شرکت در روزنامه های رسمی نیازی به مراجعات حضوری نخواهند داشت. به همین علت از اتلاف وقت افراد جلوگیری شده و روند انجام مراحل به صورت سیستمی در بهترین حالت ممکن طی می شوند.
برای اطلاع از خدمات سامانه تصمیم طلاق بر روی لینک کلیک کنید.
چنانچه قصد ثبت شرکت خود را در سامانه ثبت شرکت ها دارید ابتدا باید از طریق نشانی اینترنتی irsherkat.ssaa.ir وارد صفحه اصلی سامانه شده و از میان گزینه های موجود در صفحه، مطابق با تصویر زیر گزینه “تاسیس شخصیت حقوقی” را انتخاب نمایید.
سپس در مرحله جدید باید تیک مربوط به “پذیرش درخوات تاسیس شخصیت حقوقی” را مطابق با تصویر زیر به تایید برسانید، نوع شخصیت حقوقی را انتخاب کنید و در نهایت بر روی گزینه “ادامه” که در پایین صفحه قرار گرفته، کلیک کنید.
با ورود به مرحله بعد عنوان مراحلی را که باید طی کنید، مطابق با تصویر زیر مشاهده خواهید کرد.
اطلاعات عمومی شرکت
مرحله اول مربوط به اطلاعات عمومی شرکت است، همانطور که در تصویر زیر مشاهده می کنید از متقاضی خواسته می شود مشخصات مربوطه را تکمیل کرده و به مرحله بعدی وارد شود.
اطلاعات متقاضی
در مرحله دوم ثبت شرکت باید اطلاعات فرد متقاضی یعنی نماینده قانونی شرکت در سامانه به ثبت برسد.
نام های درخواستی
سپس با وارد شدن به مرحله جدید می توانید نام های مورد نظر را برای ثبت نام شرکت در قسمت های مربوطه درج کنید.
موضوع فعالیت
بعد از انجام مراحل قبلی وارد مرحله تعیین موضوع فعالیت شرکت خواهید شد. در این مرحله باید موضوع فعالیت شرکت را از میان گزینه های موجود در سامانه انتخاب نمایید.
سرمایه
سپس در مرحله جدید باید اطلاعات مربوط به تامین سرمایه مالی شرکت مورد نظر خود را در سامانه درج کنید.
اشخاص/مدیران
مرحله جدید مربوط به ثبت اطلاعات تمامی اشخاص و مدیران فعال در شرکت می باشد.
شعب
چنانچه شرکت مورد نظر شما برای ثبت شدن، شعبه شرکت دیگری است یا قصد ثبت شعبه برای شرکت مورد نظر را دارید، باید در این مرحله اطلاعات خواسته شده را وارد کنید.
روزنامه کثیرالانتشار
بعد از طی کردن مراحل قبلی به مرحله انتشار آگهی تاسیس شرکت در روزنامه های رسمی وارد خواهید شد.
اساسنامه
مرحله آخر ثبت شرکت در سامانه مذکور مربوط به بررسی شرایط اساسنامه شرکت مورد نظر می باشد.
پیگیری درخواست در سامانه ثبت شرکت ها
سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با راه اندازی سامانه ثبت شرکت ها امکانی را فراهم کرده تا متقاضیان تاسیس شرکت بتوانند مراحل ثبت آن را تا رسیدن به انتشار آگهی در روزنامه های رسمی به صورت غیر حضوری طی کنند. بنابراین از اتلاف وقت فراوان، کند بودن روند انجام مراحل و… از این طریق جلوگیری به عمل می آید.
بعد از انجام مراحل ثبت شرکت مورد نظر کد پیگیری برای شما صادر می شود که می توانید از آن برای پیگیری درخواست خود استفاده کنید. چنانچه قصد این کار را دارید باید از طریق نشانی اینترنتی irsherkat.ssaa.ir وارد صفحه اصلی سامانه شده و مطابق با تصویر زیر گزینه “پیگیری درخواست” را انتخاب نمایید.
سپس باید مشخصات خواسته شده را در قسمت های مربوطه درج کرده و بر روی گزینه “بازیابی درخواست” کلیک کنید.
در سامانه ثبت شرکت ها شرایطی فراهم شده تا اگر بعد از ثبت درخواست، کد پیگیری خود را فراموش کرده باشید، امکان دریافت مجدد کد و پیگیری درخواست برای شما وجود داشته باشد. به همین منظور بعد از وارد شدن به بخش “پیگیری درخواست” باید گزینه “شماره پیگیری خود را فراموش کرده ام” را انتخاب کنید.
سپس مطابق با تصویر زیر مشخصات خواسته شده را در قسمت های مربوطه درج کرده و گزینه “جستجو” را انتخاب نمایید.
سایر امکانات سامانه ثبت شرکت ها
در قسمت های قبلی این مقاله به بررسی امکان ثبت شرکت در سامانه مذکور پرداختیم، بهتر است بدانیم در این سامانه امکانات گسترده ای وجود دارد که از مراجعات حضوری به منظور انجام امورات مختلف جلوگیری می کنند. در ادامه مطلب هر یک از این امکانات را به صورت مجزا توضیح خواهیم داد:
تاسیس شخصیت حقوقی
همانطور که در قسمت قبلی همین مقاله توضیح دادیم مراحل مختلف ثبت شرکت از طریق این بخش از سامانه قابل انجام می باشند.
صورت جلسه تغییرات
در این بخش از سامانه ثبت شرکت ها امکانی فراهم شده تا اشخاص حقوقی بتوانند درخواست خود را مبنی بر ثبت صورت جلسه تغییرات در سامانه وارد نمایند.
پیگیری درخواست
چنانچه در این سامانه درخواستی را به ثبت رسانده باشید با ارائه کد پیگیری آن می توانید در این بخش نتیجه درخواست خود را پیگیری کنید.
پذیرش اظهار نامه پلمپ دفاتر قانونی
در سامانه مذکور این امکان فراهم شده تا افراد بتوانند با ارائه مشخصاتی از قبیل هیئت مدیره شرکت، نماینده قانونی و همچنین مشخصات درخواست کننده، فرم پلمپ دفاتر قانونی برای یک شرکت را تکمیل کنند.
اظهار نامه دفتر ثبت تجاری
در این بخش از سامانه امکان ثبت اظهار نامه های مختلف و پیگیری وضعیت اظهار نامه های تجاری فراهم شده است.
اطلاعات عمومی شخصیت حقوقی
در این بخش از سامانه شرایطی فراهم شده تا با وارد کردن اطلاعاتی همچون نوع شرکت، شماره ثبت و… به مشخصات هویتی شخصیت های حقوقی دسترسی داشته باشید.
درخواست کد فراگیر
افراد متقاضی دریافت کد فراگیر می توانند از طریق مراجعه به این بخش از سامانه درخواست خود را به ثبت برسانند.
انصراف درخواست
چنانچه قصد انصراف از درخواست خود را دارید این امکان در بخش انصراف درخواست سامانه فراهم می باشد. البته برای انصراف درخواست نیز به کد پیگیری درخواست ثبت شده نیاز دارید.
برای اطلاع از نحوه ورود به سامانه ابلاغ بر روی لینک کلیک کنید.
چگونه می توان به سامانه ثبت شرکت ها وارد شد؟
برای ورود به سامانه مذکور باید از نشانی اینترنتی irsherkat.ssaa.ir استفاده کنید و سپس طبق مراحل گفته شده در همین مقاله پیش بروید.
آیا تمامی مراحل ثبت شرکت در سامانه ثبت شرکت ها به صورت غیر حضوری انجام می شوند؟
خیر، روند انجام غیر حضوری تا رسیدن به مرحله انتشار آگهی تاسیس شرکت در روزنامه های رسمی انجام پذیر است.
آیا می توان در سامانه ثبت شرکت ها درخواست پلمپ دفاتر قانونی را به ثبت رساند؟
بله، این امکان در سایت ثبت شرکت ها که مربوط به سازمان ثبت اسناد و املاک کشور می باشد، فراهم است.
آیا امکان بازیابی کد پیگیری درخواست ها در سامانه ثبت شرکت ها وجود دارد؟
بله، مراحل انجام بازیابی کد پیگیری و دریافت مجدد آن در همین مقاله توضیح داده شده است.