سامانه های اجتماعی

سامانه بیمه بیکاری bimehbikari.mcls.gov.ir + نحوه ثبت و پیگیری از سایت

احتمالا تا به حال عبارت دریافت بیمه بیکاری را شنیده اید ولی شاید به طور دقیق ندانید این نوع از بیمه چیست و به چه کسانی تعلق می گیرد. دریافت بیمه بیکاری شامل افرادی می شود که بیمه شده تامین اجتماعی هستند و بنا به دلایلی شغل خود را از دست می دهند، البته دریافت بیمه بیکاری دارای شرایط و ضوابط خاصی می باشد و فقط داشتن بیمه تامین اجتماعی کافی نیست. سامانه بیمه بیکاری به همین منظور راه اندازی شده تا متقاضیان دریافت بیمه بیکاری بتوانند به صورت غیر حضوری درخواست خود را به ثبت برسانند.

ثبت درخواست دریافت این نوع بیمه دارای چند مرحله بوده و نیازمند انجام احراز هویت حضوری و سپس تکمیل فرم های موجود در سامانه مذکور به صورت غیر حضوری است.

بنابراین افرادی که تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی بوده و بعد از مدتی شغل خود را به صورت غیر ارادی از دست می دهند، می توانند با مراجعه به سامانه نام برده از شرایط و ضوابط دریافت بیمه بیکاری مطلع شده و در صورتی که مشمول دریافت این نوع بیمه هستند، درخواست خود را به ثبت برسانند.

به دلیل چند مرحله ای بودن ثبت درخواست، اعمال شرایط مختلف و همچنین احراز هویت بیمه شدگان، ما در این مقاله قصد داریم به بررسی ثبت درخواست در سامانه بیمه بیکاری بپردازیم، پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

ورود به سامانه بیمه بیکاری

معرفی سامانه بیمه بیکاری

وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی شرایطی را فراهم کرده تا افرادی که در شغل خود تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار گرفته اند ولی بنا به دلایلی ناخواسته و غیر ارادی شغل خود را از دست داده اند، در سامانه بیمه بیکاری درخواستی مبنی بر دریافت بیمه بیکاری به ثبت برسانند.

دریافت این نوع بیمه شامل تمامی بیمه شدگان تامین اجتماعی که شغل خود را از دست داده اند نخواهد شد، بلکه برای دریافت بیمه بیکاری افراد باید شرایطی مطابق با موارد تعیین شده توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی باشند. این اقدام در جهت تامین رفاه اولیه زندگی افرادی که شغل خود را از دست داده و در حال حاضر بیکار هستند انجام شده تا از این طریق مقداری از دغدغه های مالی آنان و خانواده هایشان کاسته شود.

برای اطلاع از نحوه ورود به سامانه سنهاب بیمه مرکزی بر روی لینک کلیک کنید.

لازم به ذکر است تعداد ماه های دریافت مبلغ بیمه بیکاری وابسته به سابقه بیمه تامین اجتماعی افراد می باشد، بنابراین کسانی که مشمول دریافت بیمه بیکاری می شوند برای مدتی مشخص ماهانه مبلغی را به عنوان بیمه بیکاری دریافت می کنند. وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی سامانه بیمه بیکاری را در جهت گسترش خدمات غیر حضوری، رفاه حال مراجعه کنندگان و تسریع روند ثبت درخواست و بررسی آن ها راه اندازی کرده است.

طی چند سال گذشته ورود به سامانه مذکور از طریق نشانی اینترنتی bimehbikari.mcls.gov.ir انجام می شد ولی در حال حاضر این آدرس اینترنتی غیر فعال شده و متقاضیان باید از نشانی اینترنتی prkar.mcls.gov.ir که مربوط به “سامانه جامع روابط کار” می باشد استفاده کنند.

به همین منظور برای ورود به سامانه مذکور باید نشانی اینترنتی prkar.mcls.gov.ir را در مرورگر درج و جستجو نمایید. حال صفحه ای مطابق با تصویر زیر برای شما نمایش داده می شود که اگر قبلا احراز هویت خود را انجام داده اید، باید بر روی گزینه “متوجه شدم” کلیک کنید.

ورود به سامانه بیمه بیکاری
  • سپس صفحه جدیدی را مشاهده می کنید که باید نام کاربری و گذرواژه خود را در قسمت های مربوطه درج کرده و گزینه “ورود” را انتخاب نمایید.
وارد شدن به سامانه bimehbikari.mcls.gov.ir

ثبت درخواست در سامانه بیمه بیکاری bimehbikari.mcls.gov.ir

وزار تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جهت گسترش خدمات غیر حضوری به مردم اقدام به راه اندازی سامانه ای به نام سامانه بیمه بیکاری کرده است که در حال حاضر دسترسی به سامانه مذکور از طریق “سامانه جامع روابط کار” امکان پذیر می باشد.

درمورد بیمه بیکاری بهتر است بدانیم افرادی که در شغل و محل کار خود تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند و بنا به دلایلی غیر ارادی شغل خود را از دست می دهند، این امکان برای آنان فراهم شده تا در صورت داشتن شرایطی خاص که در سامانه اعمال شده است، درخواست دریافت بیمه بیکاری خود را به ثبت رسانده و متناسب با میزان سابقه بیمه تامین اجتماعی، به صورت ماهانه حقوقی را دریافت نمایند.

برای اطلاع از بخش های سامانه پاکنا بر روی لینک کلیک کنید.

بنابراین تمامی افرادی که تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند و شغل خود را از دست می دهند مشمول دریافت این نوع از بیمه نبوده و باید میزان سابقه بیمه تامین اجتماعی آن ها، پیوسته بودن واریز حق بیمه در 6 ماه قبل از تاریخ اخراج، دلیل اخراج و… بررسی شوند.

با توجه به توضیحات گفته شده افرادی که قصد ثبت درخواست در سامانه بیمه بیکاری دارند باید نشانی اینترنتی prkar.mcls.gov.ir را در مرورگر درج و جستجو نمایند تا از این طریق وارد سامانه جامع روابط کار شوند. حال صفحه ای مطابق با تصویر زیر قابل مشاهده می شود که افراد باید ابتدا احراز هویت خود را انجام دهند.

احراز هویت در سامانه بیمه بیکاری

لازم به ذکر است احراز هویت افرادی که قصد شکایت و دادرسی از کارفرمای خود را دارند فقط به صورت حضوری و از طریق مراجعه به دفاتر پیشخوان خدمات دولت و یا بانک رفاه کارگران انجام می شود.

  • بعد از انجام احراز هویت و دریافت نام کاربری و گذرواژه باید مجددا مراحل قبل را طی کرده تا وارد صفحه درج نام کاربری و رمز عبور شوید.
درج نام کاربری در سامانه imehbikari.mcls.gov.ir
  • در مرحله جدید باید ابتدا بر روی گزینه “پنجره واحد خدمات” و سپس پنجره “خدمات” و در نهایت گزینه “ثبت درخواست بیمه بیکاری” کلیک نمایید.
ثبت درخواست در سامانه بیمه بیکاری
  • سپس باید مطابق با تصویر زیر جهت بروزرسانی حساب کاربری و ثبت درخواست، مشخصات خواسته شده را در قسمت های مربوطه درج کرده و از قسمت انتهایی صفحه تیک مربوط به تایید اطلاعات و سپس گزینه ارسال را انتخاب کنید.
به روزرسانی اطلاعات در سامانه بیمه بیکاری
  • بعد از طی کردن مراحل قبلی باید فرم مربوط به “علت بیکاری” را تکمیل نمایید. در این قسمت باید علت بیکاری را از میان گزینه های سامانه انتخاب کنید.
تکمیل فرم علت بیکاری
  • سپس وارد مرحله اطلاعات تکمیلی می شوید که باید تمامی مدارک خواسته شده در سامانه را بارگذاری نمایید.
بارگذاری مدارک در سامانه بیمه بیکاری
  • در مرحله جدید باید فرم “اطلاعات کارگاه” و “اطلاعات بیمه” را مطابق با تصویر زیر تکمیل کنید. در این مرحله برای درج اطلاعات کارگاه بسیار دقت کنید تا در تایید درخواست شما مشکلی به وجود نیاید.
فرم اطلاعات کارگاه
  • سپس از شما خواسته می شود فرم مربوط به “میزان مهارت شغلی” و “شرایط بیکاری” را تکمیل کنید.
میزان مهارت شغلی در سامانه بیمه بیکاری
  • در مرحله جدید مطابق با تصویر زیر از شما خواسته می شود اگر شکایت خود را به صورت سیستمی ثبت کرده اید و شماره دادنامه را در دست دارید آن را در قسمت مربوطه درج کنید، در غیر این صورت باید گزینه “خیر” را انتخاب نمایید.
درج شماره دادنامه در سامانه بیمه بیکاری
  • در نهایت باید فرم مربوط به “شرایط بیکاری” را تکمیل کرده و بر روی گزینه “ارسال” در انتهای صفحه کلیک کنید.
فرم شرایط بیکاری

شرایط ثبت درخواست در سامانه بیمه بیکاری bimehbikari.mcls.gov.ir

همانطور که گفتیم وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی شرایطی را فراهم کرده تا افراد بیمه شده تامین اجتماعی در صورتی که بدون خواست و اراده خود اخراج شده و شغل خود را از دست داده اند، با در نظر گرفتن شرایط و ضوابطی خاص بتوانند به صورت ماهانه مبلغی را به عنوان بیمه بیکاری دریافت کنند.

برای آشنایی با سامانه سمیع و نحوه پرداخت عوارض خودرو بر روی لینک مربوطه کلیک کنید.

بنابراین بیمه بیکاری نوعی حقوق محسوب می شود که در اختیار بیمه شدگان تامین اجتماعی که به طور ناخواسته و بدون اراده خود شغلشان را از داده اند، قرار می گیرد. از جمله شرایط دریافت بیمه تامین اجتماعی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ناخواسته و بدون اراده خود اخراج شده باشند.
  • حداقل 6 ماه سابقه پرداخت هزینه بیمه تامین اجتماعی قبل از تاریخ اخراج داشته باشند.
  • مستمری بگیران این سازمان، بازنشستگان و از کارافتادگان تامین اجتماعی شامل دریافت بیمه بیکاری نیستند.
  • افراد باید مشمول قانون کار و تامین اجتماعی باشند.
  • داشتن تبعیت ایرانی برای دریافت بیمه بیکاری ضروری است.
  • افرادی که به دلیل حوادث طبیعی مانند سیل، زلزله و یا آتش سوزی شغل خود را از دست می دهند نیازی به سابقه حداقل 6 ماه پرداخت بیمه تامین اجتماعی ندارند.

در ادامه مطلب تعداد ماه های دریافت بیمه بیکاری و میزان سابقه مورد نیاز را بیان می کنیم:

مدت زمان پرداخت بیمه بیکاری برای افراد مجردمدت زمان پرداخت بیمه بیکاری برای افراد متاهلمیزان سابقه پرداخت بیمه تامین اجتماعی
6 ماه12 ماه6 تا 24 ماه
12 ماه18 ماه25 تا 120 ماه
18 ماه26 ماه121 تا 180 ماه
26 ماه36 ماه181 تا 240 ماه
36 ماه50 ماهاز 141 ماه به بالا

پیگیری درخواست از سامانه بیمه بیکاری

همانطور که گفتیم احراز هویت جهت ثبت نام در سامانه بیمه بیکاری به صورت حضوری انجام می شود ولی تکمیل فرم های مربوطه و ثبت درخواست به صورت غیر حضوری و از طریق سامانه مذکور انجام خواهد شد. بهتر است بدانیم افرادی که در سامانه بیمه بیکاری درخواست خود را ثبت می کنند می توانند با مراجعه به آن نتیجه درخواست را پیگیری کنند ولی زمانی که نتیجه آماده شود به صورت پیامکی به افراد متقاضی اعلام خواهد شد.

چگونه می توان به سامانه بیمه بیکاری وارد شد؟

برای ورود به این سامانه باید از طریق سامانه جامع روابط کار به نشانی prkar.mcls.gov.ir اقدام کنید. تمامی مراحل ورود به سامانه مذکور در همین مقاله توضیح داده شده است.

آیا بیمه بیکاری به تمامی بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی تعلق می گیرد؟

خیر، افرادی مشمول دریافت بیمه بیکاری می شوند که از شرایط و ضوابط بیان شده در این مقاله مانند غیر ارادی بودن اخراج از کار، سابقه حداقل 6 ماه پرداخت بیمه تامین اجتماعی و… برخوردار باشند.

چگونه می توان برای ثبت درخواست دریافت بیمه بیکاری احراز هویت انجام داد؟

احراز هویت افرادی که قصد دادرسی جهت بیکار شدن خود دارند از طریق مراجعه حضوری به دفاتر پیشخوان خدمات دولت و همچنین بانک رفاه کارگران انجام می شود.

آیا افرادی که به دلیل حوادثی مانند سیل و زلزله شغل خود را از دست می دهند نیز باید از تاریخ بیکار شدن به قبل حداقل 6 ماه سابقه پرداخت بیمه تامین اجتماعی داشته باشند؟

خیر، این شرط برای چنین افرادی صدق نمی کند و در هر صورت مشمول دریافت بیمه بیکاری خواهند شد.

5/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *