معرفی سامانه برپا
یکی از سامانه های جدید که با همکاری وزارت آموزش و پرورش راه اندازی شده، سامانه برپا است. هدف از راه اندازی این سامانه کمک به بهبود وضعیت ساکنان محلات کم برخوردار است. یکی از اقدامات در نظر گرفته شده هم کمک به جبران افت تحصیلی دانش آموزان است. وزارت آموزش و پرورش مسئولیت فراهم کردن شرایط تحصیل رایگان برای دانش آموزان کشور را برعهده دارد. با توجه به اینکه در اکثر مناطق کشور شرایط مطلوبی برای آموزش و برپایی مدارس وجود ندارند، آموزش و پرورش قصد دارد با اجراسازی طرح های جدید، افت تحصیلی دانش آموزان را جبران کند.
در واقع هدف این است که میزان جا ماندن از تحصیل و یا ترک تحصیل در کشور کاهش یابد. با توجه به جدید بودن این طرح و لزوم آگاهی بخشی به مردم، ما قصد داریم در این مقاله به بررسی جوانب مختلف سامانه برپا بپردازیم، پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید.
فهرست مطالب
آشنایی با سامانه برپا
طی چند سال اخیر وزارت آموزش و پرورش در حوزه راه اندازی سامانه های آنلاین عملکرد خوبی داشته است. در حال حاضر بسیاری از امورات تحصیلی دانش آموزان، کارکنان این وزارتخانه و فرهنگیان به صورت غیر حضوری انجام می شوند. سامانه هایی همچون شاد، پادا، سیدا، سنجش دانش آموزان، همگام و… از جمله سامانه های کاربردی این وزارتخانه هستند. متاسفانه برخلاف وجود مدارسی که در کشور دایر هستند و آموزش دانش آموزان را بدون وقفه انجام می دهند، دانش آموزانی هم هستند که امکان بهرمندی از آموزش رایگان را ندارند. این دانش آموزان بنا به دلایل مختلف ترک تحصیل می کنند.
برای اطلاع از نحوه ثبت نام آزمون های آزمایشی سنجش بر روی لینک کلیک کنید.
از طرفی مناطقی هم در کشورمان وجود دارند که کم برخوردار بوده و امکانات آموزشی کافی ندارند، در نتیجه دانش آموزان دچار افت تحصیلی می شوند. وزارت آموزش و پرورش با همکاری ستاد تحول محلات کم برخوردار و چند سازمان و ارگان دیگر برای کمک به جبران افت تحصیلی دانش آموزان در حال تحصیل مناطق کم برخوردار و همچنین افرادی که ترک تحصیل کرده اند و چند موضوع دیگر، اقدامات اولیه راه اندازی سامانه برپا را انجام داده است.
برپا که برگرفته از عبارت “برنامه پشتیبان آموزشی” است مختص دانش آموزان سنین 6 تا 17 سال است. در طرح “قرارگاه عملیاتی عدالت تربیتی و نصیب آموزشی برابر” علاوه بر دانش آموزان، معلمان و گروه های جهادی هم حضور دارند تا روند جبران افت تحصیلی به خوبی انجام شود.
برای اطلاع از امکانات سامانه منادا بر روی لینک کلیک کنید.
ورود به سامانه برپا
باتوجه به اینکه خدمات گسترده ای به زودی در سامانه برپا ارائه می شوند، بنابراین علاوه بر دانش آموزان سایر افراد نیز می توانند به این سامانه وارد شوند. برای مثال معلمان، گروه های جهادی و هر کسی که تمایل دارد از تخصص خود برای خدمت رسانی استفاده کند، می تواند به سامانه مذکور وارد شود. برای انجام این کار باید از قبل در سامانه ثبت نام کرده و یک حساب کاربری برای خود ایجاد کنید.
حال چنانچه مراحل ثبت نام را پشت سر گذاشته اید برای ورود به برپا باید نشانی اینترنتی barpatime.com را در مرورگر درج و جستجو نمایید تا صفحه اصلی سامانه برای شما نمایش داده شود. سپس از سمت چپ صفحه ابتدا بر روی گزینه “سامانه” و سپس گزینه “ورود” کلیک نمایید.
در مرحله جدید باید مطابق با تصویر زیر نام کاربری و رمز عبور خود را در قسمت های مربوطه درج کرده و گزینه “ورود” را انتخاب کنید.
نحوه ثبت نام در سامانه برپا
همانطور که گفتیم وزارت آموزش و پرورش برای جبران افت تحصیلی دانش آموزان در حال تحصیل و کسانی که ترک تحصیل کرده اند، سامانه ای را با همکاری ستاد تحول محلات کم برخوردار راه اندازی کرده است. در شرایط فعلی گروه های شناسایی قرارگاه عملیاتی عدالت تربیتی و نصیب آموزشی برابر اقدام به شناسایی دانش آموزان 6 تا 17 سال کرده اند.
در حال حاضر امکان ثبت نام در این سامانه برای بسیاری از افراد فراهم شده و قابل انجام است. تمامی کسانی که قصد ورود به سایت برپا را دارند ابتدا باید یک حساب کاربری برای خود ایجاد کنند. به همین منظور باید به صفحه اصلی این سامانه وارد شده و از سمت چپ صفحه ابتدا بر روی گزینه “سامانه” و سپس گزینه “ثبت نام” کلیک نمایید.
با ورود به صفحه جدید باید اطلاعات خواسته شده در را در قسمت های مربوطه درج و گزینه “ثبت نام” را انتخاب کنید.
برای اطلاع از نحوه ورود به سامانه شکایات آموزش و پرورش بر روی لینک کلیک کنید.
بازیابی رمز عبور در سامانه برپا
همانطور که گفتیم کسانی می توانند از خدمات سامانه برپا استفاده کنند و به آن وارد شوند که در این سامانه ثبت نام کرده و یک حساب کاربری برای خودشان ایجاد کنند. در این شرایط یک رمز عبور به کاربران اختصاص داده می شود که بدون درج آن امکان ورود به سامانه را ندارند. حال ممکن است برخی کاربران بنا به دلایل مختلف این رمز را فراموش کنند.
در سایت برپا امکانی فراهم شده تا رمز عبور مجددا در اختیار کاربران قرار بگیرد. چنانچه قصد بازیابی رمز عبور این سامانه را دارید باید بعد از ورود به صفحه اصلی ابتدا از سمت چپ صفحه بر روی گزینه “سامانه” و سپس گزینه “بازنشانی رمز عبور” کلیک نمایید.
با ورود به مرحله جدید باید آدرس ایمیل و شماره موبایل خود را در قسمت های مربوطه درج کرده و گزینه “بازیابی رمز عبور” را انتخاب کنید.
برای اطلاع از نحوه ورود به سامانه مهر رضوی اعضاء هیئت علمی بر روی لینک کلیک کنید.
نحوه آموزش در سامانه برپا
هدف از راه اندازی سامانه برپا فقط شناسایی دانش آموزان در حال تحصیل که دچار افت تحصیلی هستند و در مناطق کم برخوردار زندگی می کنند یا اینکه ترک تحصیل کرده اند نیست. بلکه بعد از شناسایی باید روند آموزش به آن ها نیز آغاز شود. در حال حاضر طبق آمار اعلام شده توسط وزارت آموزش و پرورش 2020 محله کم برخوردار در سراسر کشور وجد دارند که تا به حال حدود 874 هزار دانش آموز بازمانده از تحصیل در این مناطق شناسایی شده اند. با تکمیل روند شناسایی و ثبت نام، معلمان و گروه های جهادی می توانند برای آموزش به دانش آموزان مشمول این طرح ثبت نام کنند.
از طرفی در مدارس مناطق کم برخوردار دانش آموزانی حضور دارند که از وضعیت تحصیلی مناسبی برخوردار هستند. این افراد هم می توانند به دانش آموزانی که در بخشی از دروس خود ضعیف هستند، کمک کنند. بنابراین هم دانش آموزان و هم معلمان و گروه های جهادی می توانند به دانش آموزان در طرح پشتیبان آموزشی کمک کنند.
برای اطلاع از امکانات سامانه آموزش مداوم بر روی لینک کلیک کنید.
چگونه می توانیم در سایت برپا ثبت نام کنیم؟
برای انجام این کار باید از نشانی اینترنتی barpatime.com استفاده کنید و مطابق با توضیحات گفته شده در همین مقاله پیش بروید.
آیا در حال حاضر آموزشی در سایت برپا ارائه می شود؟
خیر، در حال حاضر اقدامات شناسایی دانش آموزان انجام می شود.
چگونه می توانیم به سایت برپا وارد شویم؟
باید از نشانی اینترنتی barpatime.com برای ورود به سامانه استفاده کنید.
برای ثبت نام دانش آموزان در سایت برپا شرایط سنی خاصی دارد؟
بله، طرح مذکور مختص دانش آموزان سنین 6 تا 17 سال است.