سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir
وزارت راه و شهرسازی طی چند سال اخیر در راستای اجرا سازی طرح های مختلف در مورد املاک در کشور اقدام به راه اندازی چند سامانه آنلاین کرده است. سامانه املاک و اسکان این وزارتخانه با هدف تحقق طرح مالیات بر خانه های خالی طراحی و فعال شده است. هدف از راه اندازی سامانه مذکور ثبت نام تمامی سرپرستان خانوار اعم از مالک و مستاجر و دیگر افرادی که سرپرست خانوار نیستند ولی ملک به نام خود دارند و در نهایت تعیین تکلیف املاک تحت تملک آنان می باشد.
متاسفانه طی چند سال اخیر یکی از دلایل رشد نرخ اجاره بها و همچنین ارزش ملک هایی که مورد خرید و فروش قرار می گیرند، خالی ماندن واحدهای مسکونی بنا به دلایل مختلفی همچون افزایش یافتن چندین برابری قیمت آن ها می باشد، به همین دلیل نیز دولت طرح مالیات بر خانه های خالی را به مرحله اجرا سازی رسانده است.
با توجه به اینکه تمامی سرپرستان خانوار چه مالک و چه مستاجر باید اطلاعات هویتی، محل سکونت فعلی و اصلی و مشخصات دیگر املاک تحت تملک خود را در سامانه مذکور به ثبت برسانند، ما قصد داریم در این مقاله به بررسی جوانب مختلف سامانه املاک و اسکان بپردازیم، پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید.
فهرست مطالب
- 1 معرفی سامانه املاک و اسکان
- 2 ورود به سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir
- 3 نحوه ثبت نام در سامانه املاک و اسکان
- 4 راهنمای ثبت اطلاعات هویتی در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir
- 5 ثبت اقامتگاه اصلی در سامانه ملی املاک
- 6 ثبت اقامتگاه فرعی در سامانه ملی املاک amlak.mrud.ir
- 7 نکات مربوط به ثبت ملک در سامانه املاک و اسکان
معرفی سامانه املاک و اسکان
یکی از دغدغه های زندگی مردم طی چند سال اخیر خرید خانه و واحد مسکونی متعلق به خودشان می باشد. متاسفانه در شرایط فعلی نه تنها خرید یک واحد مسکونی با چالش های هزینه ای بسیار زیادی مواجه شده بلکه حتی نرخ اجاره بها و پیدا کردن خانه ای مناسب با قیمتی منطقی سخت شده است.
کم نیستند تعداد افرادی که مجبورند سهم بسیار زیادی از درآمد خود را صرف اجاره بها کرده و از کیفیت زندگی خود بکاهند، این موضوع مصداق افزایش نرخ اجاره بها و همچنین خرید و فروش ملک به صورت غیر منطقی است.
برای اطلاع از نحوه ورود به سامانه جامع خدمات اشتغال کشور بر روی لینک کلیک کنید.
طبق بررسی های انجام شده دولت اعلام کرده است که یکی از دلایل رشد بی منطق و نجومی نرخ اجاره بها و خرید و فروش واحدهای مسکونی، خالی نگه داشتن آن ها می باشد.
متاسفانه بسیاری از مالکان واحدهای مسکونی برای پیدا کردن مشتری که قیمت بیشتری پرداخت می کند واحدهای مسکونی خود را خالی گذاشته و از این طریق جامعه با مشکل تامین واحد مسکونی به خصوص برای مستاجران مواجه می شود.
برای اطلاع از بخش های سامانه ثبت نام مسکن حمایتی بر روی لینک کلیک کنید.
بنابراین بر اساس طرح مالیات بر خانه های خالی تمامی سرپرستان خانوار اعم از مالک و مستاجر و دیگر افرادی که سرپرست خانوار نیستند ولی ملک به نام خود دارند باید به سامانه املاک و اسکان که متعلق به وزارت راه و شهرسازی است مراجعه کرده، محل سکونت فعلی یا همان اصلی خود را به ثبت رسانده و تکلیف دیگر املاکی که به نام آنان است را مشخص نمایند.
بر اساس این طرح خانه هایی که در طول یک سال بیشتر از 120 روز خالی بمانند و تکلیف سکونت در آنان مشخص نشود، صاحبان آن ها مشمول پرداخت مالیات خواهند شد.
برای اطلاع از نحوه ثبت نام در سامانه دفاتر خدمات سلامت بر روی لینک کلیک کنید.
به همین منظور چنانچه تا به حال اطلاعات خود را در سامانه املاک و اسکان به ثبت نرسانده اید بهتر است در اسرع وقت به سامانه مذکور مراجعه کرده و مراحل پیش رو را به انجام برسانید.
ورود به سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir
وزارت راه و شهرسازی در راستای گسترش خدمات غیر حضوری، افزایش رفاه حال مردم و کاهش مراجعات حضوری به ادارات مربوطه برای تحقق طرح مالیات بر خانه های خالی اقدام به راه اندازی سامانه املاک و اسکان کرده است.
بر اساس این طرح تمامی سرپرستان خانوار اعم از مالک و مستاجر و دیگر افرادی که سرپرست خانوار نیستند ولی واحد مسکونی به نام خود دارند باید به سامانه مذکور مراجعه کرده، محل سکونت فعلی یا همان اصلی خود را به ثبت رسانده و تکلیف دیگر ملک های تحت تملک خود را تعیین کنند.
برای اطلاع از خدمات سایت اداره پست بر روی لینک کلیک کنید.
لازم به ذکر است افرادی که اطلاعات خواسته شده را در سایت املاک و اسکان کشور وارد نکنند املاک آنان خالی محسوب شده و مشمول پرداخت مالیات خواهند شد.
طرح نام برده در راستای کاهش نرخ اجرا بها و قیمت های نجومی و بی منطق واحدهای مسکونی در سراسر کشور به مرحله اجرا سازی رسیده زیرا بر اساس بررسی های انجام شده یکی از دلایل مهم کمبود واحد مسکونی و در نتیجه افزایش چشمگیر نرخ اجرا بها، خالی نگه داشتن عمدی واحدهای مسکونی توسط مالکان آن ها می باشد.
برای اطلاع از نحوه ورود به سامانه ارمغان بهزیستی بر روی لینک کلیک کنید.
به همین منظور چنانچه قصد ورود به سایت املاک و اسکان کشور را دارید باید نشانی اینترنتی amlak.mrud.ir را در مرورگر درج و جستجو نمایید تا صفحه اصلی سامانه مطابق با تصویر زیر برای شما نمایش داده شود، سپس بر روی گزینه “ورود به سامانه” کلیک نمایید.
نحوه ثبت نام در سامانه املاک و اسکان
همانطور که در قسمت های قبلی همین مقاله توضیح دادیم سایت املاک و اسکان کشور در راستای تحقق طرح مالیات بر خانه های خالی راه اندازی شده و تمامی سرپرستان خانوار اعم از مالک و مستاجر و همچنین دیگر افرادی که سرپرست خانوار نیستند ولی واحد مسکونی به نام خود دارند باید به سامانه املاک و اسکان مراجعه کرده، محل سکونت اصلی خود را به ثبت رسانده و دیگر املاک خود را مورد تعیین تکلیف قرار دهند.
بدون شک استفاده از بخش های مختلف چنین سامانه ای بدون ثبت نام، ایجاد حساب کاربری و دریافت رمز عبور امکان پذیر نخواهد بود.
برای اطلاع از امکانات سامانه بر خط بازار متشکل ارز ایران بر روی لینک کلیک کنید.
به همین منظور چنانچه قصد ثبت نام در سایت املاک و اسکان کشور را دارید باید از طریق نشانی اینترنتی amlak.mrud.ir وارد صفحه اصلی سامانه شده و مطابق با تصویر زیر بر روی گزینه “ورود به سامانه” کلیک نمایید.
در مرحله جدید از شما خواسته می شود شماره موبایل خود به همراه کد امنیتی که در صفحه مشاهده می کنید را در قسمت های مربوطه درج کرده و گزینه “ورود” را انتخاب کنید.
سپس جهت انجام احراز هویت باید کد ملی خود را در مرحله جدید وارد کرده و بر روی گزینه “ادامه” کلیک نمایید.
با انجام مراحل قبلی کد تاییدی برای شماره موبایل شما ارسال خواهد شد که باید آن را در مرحله جدید وارد کرده و گزینه “ادامه” را انتخاب کنید.
در نهایت سامانه املاک و اسکان توضیحاتی را در صفحه جدید نمایش می دهد و رمز عبور برای ورود به سامانه در دفعات بعدی در اختیار شما قرار داده خواهد شد.
راهنمای ثبت اطلاعات هویتی در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir
بعد از ثبت نام در سامانه املاک و اسکان و دریافت رمز عبور، حال باید مشخصات هویتی خود را تکمیل کرده و املاک تحت مالکیت را مورد تعیین تکلیف قرار دهید.
برای اطلاع از بخش های سایت اهدای عضو بر روی لینک کلیک کنید.
بهتر است بدانیم تعیین تکلیف به معنای مشخص کردن وضعیت مالکیت و سکونت در املاک می باشد. بر این اساس تعیین تکلیف املاک در سامانه نام برده شامل یکی از موارد زیر خواهد شد:
- مالک هستم، چنانچه ملک در اختیار مستاجر است در این قسمت باید گزینه شخص دیگری ساکن است را انتخاب کنید.
- بخشی را واگذار کرده ام.
- کل ملک را واگذار کرده ام.
- این ملک متعلق به من نمی باشد.
بر اساس توضیحات گفته شده بعد از ورود به سامانه املاک و اسکان کشور ابتدا باید نسبت به تکمیل مشخصات هویتی یا همان ویرایش پروفایل خود مطابق با تصویر زیر اقدام کنید.
سپس بر مبنای مواردی که نام بردیم املاکی که در سامانه املاک و اسکان به نام شما ثبت شده اند را مورد تعیین تکلیف قرار دهید. مطابق با تصویر زیر می توانید از قسمتی که با کادر مشخص کرده ایم لیست معاملات یا املاک تحت تملک خود را مشاهده و تعیین تکلیف کنید.
ثبت اقامتگاه اصلی در سامانه ملی املاک
همانطور که گفتیم تمامی سرپرستان خانوار اعم از مالک و مستاجر باید از طریق مراجعه به سامانه املاک و اسکان کشور محل اقامتگاه اصلی خود را به ثبت برسانند.
منظور از اقامتگاه اصلی همان اقامتگاهی است که در حال حاضر در آن سکونت داشته، چند ماه یکبار نسبت به سکونت در آن اقدام نمی کنید و به طور کلی محل زندگی اصلی شما می باشد.
برای اطلاع از خدمات سامانه صدور مجوز سام بر روی لینک کلیک کنید.
به همین منظور بعد از ورود به سامانه املاک و اسکان کشور از طریق نشانی اینترنتی amlak.mrud.ir باید از منو خدمات و بخش های سامانه مطابق با تصویر زیر بر روی گزینه “املاک تحت مالکیت” کلیک نمایید.
سپس گزینه “ثبت اقامتگاه اصلی” را انتخاب کرده و موارد خواسته شده را در سامانه املاک و اسکان وارد کنید.
ثبت اقامتگاه فرعی در سامانه ملی املاک amlak.mrud.ir
یکی دیگر از مواردی که باید در سایت املاک و اسکان توسط مالکان به ثبت برسند، مشخصات اقامتگاه فرعی است. توجه کنید اقامتگاه اصلی و فرعی هر دو محل سکونت مالک هستند بنابراین جزء اقامتگاه ها محسوب خواهند شد.
برای اطلاع از نحوه ورود به سامانه کاردان اداره کار بر روی لینک کلیک کنید.
بهتر است بدانیم اقامتگاه فرعی منظور واحد مسکونی است که مالک هر چند وقت یکبار مثلا به هنگام سفر به شهری که ملک در آن قرار دارد نسبت به اقامت در آن اقدام خواهد کرد. برای مثال ویلا در شهرهای مختلف جزء اقامتگاه فرعی محسوب می شود.
نکات مربوط به ثبت ملک در سامانه املاک و اسکان
درمورد ثبت واحدهای مسکونی چه به عنوان اقامتگاه اصلی، فرعی، ملک هایی که فروخته اید یا در اختیار مستاجر می باشد باید چند نکته را مد نظر داشته باشید تا از بروز خطا جلوگیری کرده و به اشتباه ملکی در لیست املاک شما به ثبت نرسد. به همین منظور در ادامه مطلب چند نکته ضروری را بیان خواهیم کرد:
- چنانچه بعد از ورود به سامانه املاک و اسکان در لیست املاک خود ملکی را مشاهده کردید که متعلق به شما نیست باید برای تعیین تکلیف آن گزینه “این ملک متعلق به من نمی باشد” انتخاب نمایید.
- اگر در لیست املاک خود مشخصات ملکی را مشاهده کردید که آن را فروخته و در حال حاضر تحت تملک شما نیست باید گزینه “کل ملک را واگذار کردم” را انتخاب کنید.
- چنانچه یک میزان مشخص از ملک خود را به فروش رسانده اید باید برای تعیین تکلیف آن گزینه “بخشی از ملک را واگذار کرده ام” را انتخاب کنید.
- در نهایت اگر یک واحد مسکونی به نام خوتان است ولی آن را اجاره داده اید باید گزینه “شخص دیگری ساکن است” را برای تعیین تکلیف آن انتخاب کنید.
چگونه می توان به سامانه املاک و اسکان کشور وارد شد؟
برای ورود به سامانه مذکور باید از نشانی اینترنتی amlak.mrud.ir استفاده کنید و مطابق با مراحل گفته شده در همین مقاله پیش بروید.
آیا ثبت اطلاعات سرپرستان خانواری که مستاجر هستند نیز در سایت املاک و اسکان کشور ضروری است؟
بله، تمامی سرپرستان خانوار اعم از مالک و مستاجر باید اطلاعات محل سکونت خود را در سامانه نام برده وارد نمایند.
آیا ثبت اطلاعات اقامتگاه فرعی در سایت املاک و اسکان کشور ضرورت دارد؟
بله، ثبت مشخصات اقامتگاه اصلی و فرعی در سامانه مذکور ضروری است.
آیا می توان بدون ثبت نام در سایت املاک و اسکان کشور و انجام احراز هویت، املاک را به ثبت برسانیم؟
خیر، این امکان در سایت املاک و اسکان کشور فراهم نمی باشد.