سامانه اخذ مالیات از اجاره املاک
یکی از سامانه های سازمان امور مالیاتی، سامانه اخذ مالیات از اجاره املاک است که برای عموم مردم قابل دسترس می باشد. براساس قوانین وضع شده برای پرداخت مالیات در کشور افرادی که دارای ملک یا املاکی هستند که خودشان در آن ها سکونت نداشته و تحت اجاره دیگران هستند، متناسب با میزان اجاره ای که دریافت می کنند موظف به پرداخت مالیات می باشند.
سازمان امور مالیاتی برای افزایش خدمت رسانی به مردم سامانه مالیات اجاره املاک را راه اندازی کرده تا صاحبان ملک های اجاره ای برای پرداخت مالیات اجاره املاک خود نیازی به مراجعات حضوری نداشته باشند. با توجه به لزوم پرداخت به موقع انواع مالیات، ما قصد داریم در این مقاله به بررسی جوانب مختلف سامانه اخذ مالیات از اجاره املاک بپردازیم، پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید.
فهرست مطالب
آشنایی با سامانه اخذ مالیات از اجاره املاک
قبل از اینکه به بررسی موضوع مالیات اجاره املاک بپردازیم بهتر است با انواع مالیات در کشورمان آشنا شویم. در حال حاضر انواع مالیات به دو نوع مستقیم و غیر مستقیم تقسیم می شوند. مالیات های مستقیم به دارایی و درآمد افراد تعلق می گیرند و مالیات های غیر مستقیم به هنگام خرید کالا یا دریافت خدمات بر مبلغ آن اضافه و در نتیجه پرداخت می شوند.
بنابراین مالیات اجاره املاک جزء مالیات های مستقیم قرار گرفته و صاحبان املاک موظف به پرداخت میزان مشخص شده آن هستند. در همین راستا سامانه اخذ مالیات از اجاره املاک توسط سازمان امور مالیاتی راه اندازی شده تا صاحبان املاک نسبت به پرداخت غیر حضوری مالیات اقدام کرده و نیازی به مراجعات حضوری نداشته باشند.
برای اطلاع از نحوه پیگیری و استعلام حکم جلب بر روی لینک کلیک کنید.
ورود به سامانه اخذ مالیات از اجاره املاک
اخذ مالیات از مردم یکی از راه های کسب درآمد برای دولت محسوب شده و در تمامی کشورهای جهان نیز انجام می شود. سازمان امور مالیاتی کشورمان براساس قوانین وضع شده موظف است از صاحبان املاکی که در اجاره دیگران هستند مالیات بگیرد. تعیین میزان مالیات اجاره املاک با در نظر گرفتن معیارهای مختلفی از جمله میزان اجاره بها انجام می شود، بنابراین برای تمامی املاک یکسان نیست.
- با توجه به توضیحات گفته شده چنانچه قصد ورود به سامانه اخذ مالیات از اجاره املاک را دارید بهتر است بدانید دو روش برای ورود به این سامانه وجود دارد. در روش اول ابتدا باید به سایت اصلی سازمان امور مالیاتی وارد شده، سپس گزینه “اظهارنامه اجاره املاک” را انتخاب کنید و وارد سامانه اخذ مالیات از اجاره املاک شوید.
- در روش دوم می توانید با استفاده از نشانی اینترنتی my.tax.gov.ir به صورت مستقیم به سامانه مالیات اجاره املاک وارد شوید.
برای اطلاع از نحوه ورود به سامانه میز خدمت الکترونیک سازمان اوقاف و امور خیریه بر روی لینک کلیک کنید.
پرداخت مالیات در سامانه اخذ مالیات از اجاره املاک
همانطور که در قسمت قبلی همین مقاله توضیح دادیم چه از طریق سایت اصلی سازمان امور مالیاتی و چه نشانی اینترنتی مستقیم سامانه مالیات اجاره املاک در نهایت به یک صفحه هدایت خواهید شد. در این سامانه امکان پرداخت غیر حضوری مالیات اجاره املاک برای صاحبان ملک های اجاره ای فراهم شده است. به همین منظور برای پرداخت مالیات باید مطابق با تصویر زیر به صفحه اصلی سامانه اخذ مالیات از اجاره املاک وارد شده و در صورتی که قبلا در درگاه خدمات سازمان امور مالیاتی ثبت نام کرده اید، کد یا شناسه ملی خود را به همراه رمز عبور و عبارت امنیتی در قسمت های مربوطه درج کرده و بر روی گزینه “ورود به پنل کاربری” کلیک نمایید.
چنانچه پنل کاربری در سامانه اخذ مالیات از اجاره املاک ندارید ولی قبض مالیاتی را در اختیار دارید باید از قسمت پایین صفحه گزینه “پرداخت الکترونیک” را انتخاب کنید.
با ورود به مرحله جدید دو روش برای پرداخت مالیات در اختیار شما قرار می گیرد، در روش اول باید شناسه قبض، شناسه پرداخت و عبارت امنیتی که در تصویر مشاهده می کنید را در قسمت های مربوطه درج کرده و بر روی گزینه “بررسی شناسه قبض و شناسه پرداخت” کلیک نمایید.
در روش دوم باید شناسه 30 رقمی قبض نسیم را به همراه عبارت امنیتی که در تصویر مشاهده می کنید در سامانه وارد کرده و گزینه “بررسی شناسه قبض نسیم” را انتخاب کنید.
برای اطلاع از نحوه مشاهده ابلاغیه الکترونیکی بر روی لینک کلیک کنید.
نحوه محاسبه مالیات
همانطور که گفتیم مالیات بر اجاره املاک نوعی مالیات مستقیم محسوب می شود که مالک موظف به پرداخت آن است. حال سوال مهمی که ایجاد می شود این است که مالیات بر اجاره املاک چگونه محاسبه می گردد؟ بهتر است بدانیم برای تعیین میزان مالیات بر اجاره هر ملک معیارهای مختلفی در نظر گرفته می شوند ولی به طور کلی هرچه میزان درآمد افراد از املاک اجاره ای آنان بیشتر باشد میزان مالیات نیز افزایش می یابد. به طور کلی قانون محاسبه مالیات بر اجاره املاک مطابق با توضیحات ادامه مطلب است:
درآمد اجاره بر اساس قرارداد عقد شده اعم از رسمی یا عادی مورد تشخیص قرار می گیرد. در مواردی که قراردادی منعقد نشده یا از ارائه آن توسط مالک خودداری شود و یا اینکه مبلغ درج شده در قرارداد کمتر از 80 درصد میزان مشخص شده برای املاک مشابه توسط سازمان امور مالیاتی کشور باشد میزان اجاره بر اساس جداول تعیین شده توسط سازمان امور مالیاتی در نظر گرفته خواهد شد.
برای اطلاع از خدمات سایت صندوق بیمه کشاورزی بر روی لینک کلیک کنید.
چگونه می توان به سامانه اخذ مالیات از اجاره املاک وارد شد؟
برای ورود به سامانه مذکور باید از نشانی اینترنتی my.tax.gov.ir استفاده کنید و مطابق با توضیحات گفته شده در همین مقاله پیش بروید.
آیا میزان مالیات بر اجاره املاک برای تمامی ملک ها یکسان است؟
نحوه محاسبه یکسان است ولی میزان مالیات برای هر ملک باتوجه به مبلغ اجاره بها، متفاوت خواهد بود.
آیا در سامانه مالیات بر اجاره املاک امکان پرداخت مالیات نیز وجود دارد؟
بله، هدف اصلی راه اندازی سایت مذکور پرداخت غیر حضوری مالیات است.
آیا برای پرداخت مالیات در سامانه مالیات بر اجاره املاک باید حساب کاربری ایجاد کنیم؟
یک روش دیگر برای پرداخت مالیات وجود دارد که نیازی به ایجاد حساب کاربری ندارد، در همین مقاله به این روش اشاره شده است.