ثبت لایحه در سامانه ثنا
یکی از مهم ترین امکانات درگاه خدمات الکترونیک قضایی، ثبت لایحه در سامانه ثنا است. طی چند سال اخیر قوه قضاییه دسترسی به بسیاری از خدمات خود را به صورت غیر حضوری برای عموم مردم فراهم کرده است. تعداد خدماتی که از طریق این درگاه در اختیار مردم قرار می گیرند در حال افزایش است. خدمات غیر حضوری قوه قضاییه علاوه بر اینکه در اختیار عموم مردم قرار گرفته اند، بلکه وکلا و کارشناسان دادگستری نیز از خدمات مختص به خود بهره می برند.
ثبت لایحه الکترونیک یکی از خدماتی است که وکلا دادگستری با ورود به پنل کاربری خود در درگاه خدمات الکترونیک قضایی، امکان استفاده از آن را دارند. با راه اندازی این بخش، وکلا می توانند در کمترین زمان ممکن و بدون نیاز به مراجعات حضوری، لوایح مورد نظر خود را به ثبت برسانند. با توجه به اهمیت ارائه لایحه الکترونیک برای رسیدگی به پرونده های قضایی، ما قصد داریم در این مقاله به بررسی جوانب مختلف ثبت لایحه در سامانه ثنا بپردازیم، پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید.
فهرست مطالب
ثبت الکترونیک لایحه چیست؟
لایحه یک سند حقوقی برای تنظیم و ارائه دفاعیه است. در هر جلسه دادرسی که تشکیل می شود، طرفین می توانند خودشان و یا وکیل نسبت به دفاع شفاهی و ارائه لایحه دفاعیه کتبی اقدام کنند. در گذشته و تا قبل از راه اندازی درگاه خدمات الکترونیک قضایی، ارائه لایحه به صورت کتبی و حضوری به محضر دادگاه انجام می شد.
ولی در حال حاضر ثبت لایحه در سامانه ثنا در کنار سایر خدمات غیر حضوری درگاه قوه قضاییه همچون پیگیری پرونده قضایی، سامانه ثنا و یا سامانه ابلاغ، در اختیار عموم مردم و وکلا قرار گرفته اند. با توجه به اینکه تنظیم لایحه نیازمند اطلاع از قانون، بند و تبصره است، بنابراین توصیه می کنیم با وکیل در مورد این موضوع صحبت کرده و ثبت لایحه در سامانه ثنا را به او بسپارید.
برای اطلاع از نحوه پیگیری و استعلام حکم جلب بر روی لینک کلیک کنید.
راهنمای ثبت لایحه در سامانه ثنا
تمامی افرادی که قصد استفاده از خدمات غیر حضوری قوه قضاییه را دارند ابتدا باید در سامانه ثنا ثبت نام کرده و رمز شخصی دریافت کنند. در واقع بدون ثبت نام در این سامانه امکان استفاده از خدمات غیر حضوری قوه قضاییه برای هیچ فردی امکان پذیر نیست. با توجه به اینکه ثبت لایحه در سامانه ثنا توسط وکلا انجام می شود، در ادامه مطلب راهنمای ثبت لایحه را از طریق پنل کاربری وکلا توضیح خواهیم داد:
ابتدا از طریق نشانی اینترنتی aldiran.ir به صفحه اصلی سامانه عدل ایران وارد شده و بر روی گزینه “سامانه وکلا و کارشناسان” کلیک نمایید.
با ورود به مرحله جدید مطابق با تصویر زیر گزینه “سامانه وکلا” را انتخاب کنید.
سپس کد ملی و رمز شخصی سامانه ثنا را در قسمت های مربوطه درج کرده و بر روی گزینه “مرحله بعد” کلیک نمایید.
با انجام مراحل قبلی در مورد ثبت لایحه در سامانه ثنا یک رمز موقت برای شماره موبایل شما ارسال می شود، به محض دریافت کد آن را در مرحله جدید وارد کرده و گزینه “ورود به سامانه” را انتخاب کنید.
سپس با ورود به پنل کاربری خود ابتدا از منو سمت راست صفحه بر روی گزینه “ارائه و پیگیری لایحه” و بعد گزینه “تقدیم لایحه” کلیک نمایید.
با ورود به مرحله جدید مطابق با تصویر زیر گزینه “ثبت و ویرایش لایحه” را انتخاب کنید.
سپس باید با کلیک بر روی گزینه “افزودن” و بعد از آن انتخاب موضوع لایحه، گزینه “مرحله بعدی” را انتخاب نمایید.
حال باید اطلاعات خواسته شده در مورد پرونده قضایی را در قسمت های مربوطه درج کرده و بر روی گزینه “مرحله بعدی” کلیک کنید.
در مرحله جدید نقش خود به عنوان ارائه کننده لایحه را انتخاب کرده و اطلاعات فردی را تکمیل کنید.
سپس باید متن لایحه را در قسمت مربوطه تایپ کرده و گزینه “ثبت موقت” را انتخاب کنید. حال از کادر بالایی همین صفحه بر روی گزینه “بازگشت به فهرست” کلیک نمایید.
چنانچه قصد ثبت امضاء الکترونیک را دارید باید در این صفحه مطابق با تصویر زیر گزینه “آماده سازی جهت محاسبه هزینه و ارسال” را انتخاب کنید.
در مرحله جدید برای ثبت امضاء الکترونیک، گزینه “درج امضاء” را انتخاب کرده و سپس بر روی گزینه “بازگشت به فهرست” از کادر بالایی صفحه کلیک نمایید.
سپس از صفحه فهرست گزینه “محاسبه و دریافت هزینه” را انتخاب کنید تا به صفحه ای مطابق با تصویر زیر وارد شوید، حال از طریق درگاه های پرداخت، نسبت به پرداخت هزینه ثبت لایحه در سامانه ثنا اقدام کنید.
در نهایت از صفحه فهرست، گزینه “ارسال به دفتر خدمات قضایی” را انتخاب کرده تا وارد صفحه ای مطابق با تصویر زیر شوید، سپس بعد از اطمینان از صحت اطلاعات وارد شده گزینه “ارسال رمز موقت” را انتخاب کرده و رمز دریافتی را در قسمت مربوطه درج کنید. بعد از انجام مراحل قبلی نوبت به انتخاب یکی از دو گزینه “ارسال به مرجع قضایی” یا “ارسال به دفتر خدمات قضایی” می رسد.
برای اطلاع از خدمات درگاه ملی قوه قضاییه بر روی لینک کلیک کنید.
نحوه مشاهده لایحه در سامانه ثنا
در قسمت های قبلی همین مقاله مفهوم لایحه قضایی و نحوه ثبت لایحه در سامانه ثنا را توضیح دادیم. حال بهتر است بدانیم یکی دیگر از امکاناتی که در مورد لوایح قضایی به صورت غیر حضوری در اختیار افراد قرار می گیرد، مشاهده لایحه های ثبت شده قبلی است. برای انجام این کار باید مطابق با توضیحات قسمت قبلی همین مقاله به پنل کاربری خود در سامانه ثنا مراجعه کرده و از طریق گزینه “ثبت و ویرایش لایحه” لایحه های قبلی ثبت شده را مشاهده کنید. توجه داشته باشید چنانچه طرف مقابل شما در پرونده مورد نظر امکان مشاهده لوایح خود را توسط شما امکان پذیر کرده باشد، می توانید نسبت به مشاهده آن ها نیز اقدام نمایید.
برای اطلاع از نحوه ورود به سامانه جذب مرکز وکلا بر روی لینک کلیک کنید.
چگونه می توانیم لایحه الکترونیک در سامانه ثنا ثبت کنیم؟
مراحل ثبت لایحه در سامانه ثنا در همین مقاله توضیح داده شده اند.
آیا ثبت لایحه الکترونیک نیازمند ثبت نام در سامانه ثنا است؟
بله، بدون ثبت نام در سامانه ثنا، امکان ثبت لایحه الکترونیک وجود ندارد.
آیا ثبت لایحه الکترونیک هزینه دارد؟
بله، هزینه ثبت لایحه در سامانه ثنا به صورت آنلاین پرداخت می شود.
آیا امکان مشاهده لایحه های ثبت شده قبلی در سامانه ثنا وجود دارد؟
بله، در حال حاضر این امکان فراهم است.